Dit bericht is geupdate op 21 december 2022 met nieuwe informatie over de subsidie.

Onlangs kwam het Haags Emancipatienetwerk samen om geïnformeerd te worden over de Haagse Vrouwendagen 6 – 12 maart 2023. Hieronder lees je het verslag en hoe je als organisatie ook iets kan organiseren tijden de Haagse Vrouwendagen 2023.

Wat is er allemaal besproken?

Veel! Misschien heb je nog vragen of kon je op het laatste moment niet aanwezig zijn. Stuur dan even een mail naar Aysien. Zij kan je persoonlijk adviseren over het organiseren van jouw activiteit. En ook voor andere vragen rond emancipatie kun je bij haar terecht.

Financiering van je activiteit
De Gemeente Den Haag heeft uitleg gegeven over hoe organisaties initiatieven kunnen financieren voor de Haagse Vrouwendagen 2023. De Vrouwenweek is dichterbij dan we denken, dus heb je een idee, initiatief of wil je een event organiseren op het gebied van vrouwenemancipatie? Vraag nu financiering aan. Je kunt maximaal 1.500 euro aanvragen (het totale budget is 22.500 euro). Dat kan op de volgende manier:

  1. Vul dit formulier in
  2. Mail het vanaf 31 oktober en uiterlijk 31 december naar Rudo Slappendel projectleider van de Haagse Vrouwendagen: rudo@rudeboymedia.nl

Wil je hierover sparren of heb je vragen over het aanvragen van financiering? Bij Aysien van PEP kun je terecht met al je vragen: a.zondervan@pepdenhaag.nl.

Financiering grotere activiteiten

Eerder hebben wij met jullie gecommuniceerd dat het aangevraagde bedrag voor een activiteit die jullie organiseren tijdens de Haagse Vrouwendagen maximaal €1500 mag bedragen. Hiervoor hoeft niet de gehele subsidieprocedure worden doorlopen, maar kan een versimpelde aanvraag rechtstreeks worden gedaan bij de projectleider van de Haagse Vrouwendagen, Rudo Slappendel. Dit zorgt ervoor dat de aanvraag voor een activiteit zo laagdrempelig mogelijk blijft en bij kleinere bedragen niet de gehele subsidieprocedure moet worden doorlopen.

Echter, wij merken dat er een aantal grotere organisaties zijn of organisaties die grotere of meerdere activiteiten willen organiseren. Deze organisaties willen we tegemoet komen en de mogelijkheid geven om toch een aanvraag te doen voor een bedrag hoger dan €1500. Deze organisaties kunnen hiervoor een beroep doen op de subsidie voor Emancipatie tot en met 21 januari.

Via deze link kan een aanvraag worden gedaan: Den Haag – Subsidie Emancipatie Den Haag 2021
Let wel op de gestelde voorwaarden bij het aanvragen van subsidie. Hiervoor raden wij aan de subsidieregeling Emancipatie Den Haag 2021 goed door te lezen, welke ook te vinden is via de bovenstaande link. Voor vragen over de subsidie kun je terecht bij PEP.

Ideeën
Dit jaar worden er tijdens de Haagse Vrouwendagen ook weer centrale activiteiten georganiseerd, zoals een debat, een filmavond, de Ria Sikkeslezing en de Kartiniprijs. Heb je een idee voor de uitvoering van deze activiteiten (bijvoorbeeld sprekers van dagvoorzitters)? Geef dat dan door aan Rudo Slappendel: rudo@rudeboymedia.nl .

Website Haagse Vrouwendagen
Op de website www.haagsevrouwendagen.nl vind je binnenkort alle informatie over de Haagse Vrouwendagen. Je kan jouw event laten toevoegen aan de agenda van de Haagse Vrouwendagen. Mail daarvoor de volgende informatie naar Rudo:

Titel van jouw evenement:
Jouw organisatie:
Datum:
Locatie:
Tijd:
Offline / online:
Beschrijving evenement:
Website om naar door te linken:
Als bijlage in jouw mail kun je een foto toevoegen die we rechten vrij kunnen gebruiken bij het aankondigen van het evenement.

Naast de aankondiging op de website is het handig om jouw event op andere plekken te promoten. We denken graag met je mee om een communicatieplan te maken voor jouw event.

Sociale kaart van Haagse vrouwenorganisaties
Op haagsevrouwendagen.nl staat een sociale kaart van vrouwenorganisaties. Staat jouw organisatie er nog niet bij? Stuur een mail naar info@haagsevrouwendagen.nl om op de kaart te komen met de volgende informatie:

Organisatie:
Adres:
Postcode:
Telefoon:
Email:
Website:
Beschrijving (kort):
Beschrijving (lang):
Stadsdeel: