Over PEP
Wij streven naar een Haagse samenleving waar alle inwoners kunnen meedoen. Om dit te bereiken geven we advies en trainingen. Ook brengen we mensen en organisaties met elkaar in contact tijdens bijeenkomsten.
Over PEP
Wij streven naar een Haagse samenleving waar alle inwoners kunnen meedoen. Om dit te bereiken geven we advies en trainingen. Ook brengen we mensen en organisaties met elkaar in contact tijdens bijeenkomsten.
Waarvoor staat PEP?
Onze missie
Een Haagse samenleving waar alle inwoners kunnen meedoen.
Onze visie
Wij versterken formele en informele maatschappelijke organisaties die zich op Den Haag richten. Dit doen wij vanuit onze rol als kenniscentrum, aanjager en verbinder.
Voor wie?
Wij zijn er voor maatschappelijke organisaties en initiatieven. Onze relaties zijn bijvoorbeeld bestuurders van vrijwilligersorganisaties, zorg- en welzijnsprofessionals of bewonersinitiatieven. Door hen te adviseren willen we de positie van vrijwilligers en mantelzorgers verbeteren.
Waarom PEP?
Wij hebben veel kennis en ervaring in het Haagse werkveld. Onze adviseurs halen regelmatig de behoeften uit het veld op. Dit doen zij door in gesprek te gaan met organisaties in de stad. Ze geven advies aan organisaties en vragen ook waar deze organisaties tegenaan lopen. Zo kunnen wij de gemeente weer adviseren.
We werken samen met de gemeente, zijn adviespartner en dragen bij aan gemeentelijke beleidsdoelstellingen. Daarom zijn wij steeds op de hoogte van de werkwijze rondom subsidies. Ook hebben we een uitgebreid netwerk in en rond de Haagse regio. Wij wisselen ook actief kennis uit met andere steden (vrijwilligerscentrales, kennisinstituten). Dat maakt ons tot een deskundige partner.
Vrijwillige inzet
Meer dan een kwart van de inwoners van Den Haag doet wel eens vrijwilligerswerk. Het lijkt echter steeds uitdagender te worden om nieuwe of passende vrijwilligers te vinden. Het aantal dagdelen dat een vrijwilliger bij dezelfde organisatie actief is, neemt af. Tegelijkertijd zien we nieuwe en flexibelere vormen van vrijwilligerswerk ontstaan, zoals de nieuwe vrijwillige energie die ontstaat tijdens corona. Daarnaast zijn er duizenden informele vrijwilligers die nergens staan geregistreerd. Om organisaties die werken met vrijwilligers te ondersteunen om de vrijwillige energie optimaal te benutten voor de stad hebben wij diverse producten en diensten op het gebied van vrijwillige inzet.
Ons aanbod
- PEP ondersteunt organisaties die werken met vrijwilligers. Zie Advies en Ondersteuning
- PEP heeft expertise rondom het werven van vrijwilligers
- PEP ondersteunt bij het werken met vrijwilligers
Mantelzorg
Informele zorg wordt geboden door mantelzorgers en zorgvrijwilligers. In Den Haag zijn er meer dan 100.000 mantelzorgers. Versterken van organisaties, professionals en vrijwilligers die mantelzorgers ondersteunen moeten ervoor zorgen dat de mantelzorger de weg naar ondersteuning weet te vinden. Zo blijft de draagkracht en draaglast van mantelzorgers in balans. Daarnaast is het van belang om mantelzorgers te informeren. Het verzamelen en delen van kennis en informatie over mantelzorgondersteuning, vanuit een stedelijke bril is van groot belang. Ook richting mantelzorgers vanuit o.a. Den Haag Mantelzorg
Ons aanbod
- PEP faciliteert Haagse organisaties en professionals om mantelzorgers zo goed mogelijk te ondersteunen. Zie Mantelzorg
Emancipatie
Emancipatie staat voor het streven naar een volwaardige plaats in de samenleving vanuit een achtergestelde positie. Het is een begrip dat niet direct te meten is en wordt bepaald door verschillende deelfactoren. Denk hierbij onder andere aan financiële zelfredzaamheid, sociale veiligheid, maatschappelijke participatie, beeldvorming, LHBTI+ acceptatie, verdeling van zorgtaken en mannenemancipatie. Wij ondersteunen organisaties en initiatieven in de stad die aan bovenvermelde emancipatievraagstukken bijdragen.
Ons aanbod
- Operatie Duizend Schoon
Diversiteit
Bij diversiteit gaat het om alle kenmerken waarop mensen van elkaar kunnen verschillen op verschillende dimensies. Wij geloven in een inclusieve samenleving, ongeacht afkomst, gender, religie, etniciteit, seksuele oriëntatie of beperking. Daarbij hebben wij inclusieve organisaties nodig. Organisaties die vraaggericht werken, omgeving sensitief opereren en in staat zijn om maatwerk te bieden. De Haagse grootstedelijke superdiversiteit heeft aandacht en ondersteuning nodig. Een inclusieve stad ontstaat niet vanzelf. Het sociale domein heeft daarin een belangrijke rol te vervullen. Daarom ondersteunen we het sociale domein op weg naar inclusie in de brede zin des woords.
Ons aanbod:
- Diversiteit zit dwars door al onze dienstverlening. Of het nu gaan om Ondersteuning en advies, Mantelzorg of Emancipatie. O.a. Advies en ondersteuning en diversiteit

Ook interessant voor jou
PEP is een stedelijke organisatie, maar ook actief in de stadsdelen. Elk stadsdeel heeft een eigen …
Een helder geformuleerd beleidsplan geeft duidelijkheid, zowel binnen als buiten uw organisatie. Intern zegt …
Gemiddeld 1 op de 5 werknemers combineert een baan met mantelzorgtaken. In de ziekenhuis- en zorgsector …
Vragen? Neem contact op met

Wai-Kin Chung – Informele Zorg
T: 06 – 13 34 12 09
M: [email protected]

Abderrahim Kajouane – Diversiteit
T: 06-55970098
M: [email protected]

Derk Hazekamp – Vrijwillige inzet
T: 06-53483429
M: [email protected]

Nathaly Mercera – Emancipatie
T: 070-3024444
M: [email protected]
Wil je een afspraak?
Bel 070-3024444 of vul het formulier in en wij nemen z.s.m. contact met u op.
Heeft u misschien hulp nodig?
Dank voor uw interesse. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op.
Wai-Kin Chung
Senior adviseur
Heeft u misschien hulp nodig?
Dank voor uw interesse. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op.
Abderrahim Kajouane
Senior Adviseur
Heeft u misschien hulp nodig?
Dank voor uw interesse. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op.
Derk Hazekamp
Programma-manager
Heeft u misschien hulp nodig?
Dank voor uw interesse. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op.
Nathaly Mercera
Progammacoördinator emancipatie en diversiteit