Heb jij iemand in je omgeving die altijd klaarstaat voor anderen? Iemand waar jouw vrijwilligersorganisatie al jaren blind op kan vertrouwen, of iemand die geruisloos zware mantelzorgtaken oppakt? Nomineer deze persoon voor een onderscheiding. Dit is een uitstekende manier om je waardering te laten zien.

Er zijn drie mogelijkheden:

Stadsspeld

De Stadsspeld is een onderscheiding van de gemeente Den Haag voor vrijwilligers die zich minimaal 10 jaar hebben ingezet voor de mensen in hun wijk of buurt. Hoe je hem aanvraagt lees je hier.

Stadspenning

De Stadspenning is voor mensen die 25 jaar of langer als vrijwilliger in een bestuur hebben gezeten. Deze bronzen penning is ook voor vrijwilligers die na 20 jaar of meer stoppen met hun werk binnen een bestuur. Ook vrijwilligersorganisaties die 50 jaar of langer bestaan kunnen de Stadspenning aanvragen.

Een Koninklijke onderscheiding

Het traject voor het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding, ofwel ‘een lintje’ is best uitgebreid. Begin op tijd met het verzamelen van de juiste gegevens. Hoe het in zijn werk gaat lees je op de site lintjes.nl.

Neem de moeite
Achter elke succesvolle vrijwilligersorganisatie schuilt een legertje van trouwe vrijwilligers, altijd bereid om hun tijd en energie te geven. Soms springt daar iemand nog nét bovenuit. Je waardering uitspreken is sowieso uitstekend. Daarnaast kun je deze persoon dus voordragen voor een officiële onderscheiding.

Scheve man-vrouwverdeling
Neem ook de inzet van vrouwen niet zomaar voor lief. Bij de Lintjesregen vorig jaar ging helaas maar een derde deel van alle Koninklijke onderscheidingen naar een vrouw. Help jij mee de verdeling van deze officiële schouderklopjes wat meer in balans te krijgen met het voordragen van een vrouw?

Meer informatie: https://www.denhaag.nl/nl/bestuur-en-organisatie/college-van-burgemeester-en-wethouders/afdeling-kabinet-en-protocol.htm