Om de financiële weerbaarheid van vrouwen te vergroten is Operatie Duizend Schoon gestart. Operatie Duizend Schoon is een ondersteuningsproject en in samenwerking met diverse (vrouwen)organisaties helpt PEP vrouwen met hun financiële situatie. Zo krijgen vrouwen meer grip op geld en daarmee ook grip op hun leven.

Na een training van PEP gevolgd te hebben gaan organisaties aan de slag om door heel Den Haag Duizend Schoon cafés en Duizend Schoon trainingen te organiseren. Dit zijn cafés waar vrouwen samenkomen en praktische tips krijgen voor het verbeteren van hun financiële situatie. Inmiddels hebben er drie Duizend Schoon cafés plaatsgevonden.

Inzicht in je geldzaken

Eind augustus organiseerde Stichting Vobis het eerste Duizend Schoon Café met als titel “Inzicht in je geldzaken, voor vrouwen”. Ruim 45 deelnemers kregen tips, tools en kennis aangereikt met betrekking tot de thema’s budgetteren, schulden en pensioen.

Midden september hebben MAR en BSV De Mussen een bijeenkomst georganiseerd waarin deelnemers geïnspireerd werden om weer in balans te komen en lekker in hun vel te zitten. Daar mocht een workshop over financiën niet bij ontbreken. In de workshop “Financiën op orde” kregen ruim 20 vrouwen informatie en handvaten om hun financiën beter en zelfstandig op orde te krijgen.

Eind september heeft Grupo de apoio ao brasileiro na Holanda (Braziliaanse steungroep in Nederland) een high tea georganiseerd. Hier waren 27 vrouwen aanwezig die op een leuke en interactieve manier kennis opdeden over het pensioenstelsel in Nederland.

Training Operatie Duizend Schoon

PEP en de diverse getrainde organisaties zien het als een belangrijke taak om het thema financiële redzaamheid van vrouwen breder op de kaart te zetten. In de komende 2 jaar zullen er dan ook meer bijeenkomsten van Operatie Duizend Schoon volgen. Om meer vrouwen te bereiken en aan te moedigen om de financiële regie over hun leven (terug) te krijgen.

Wil je de training volgen?
Neem dan contact op met PEP adviseurs Nathaly Mercera of Aysien Zondervan