Financiën

Overzicht van fondsen

Een fonds is een stichting waarin kapitaal wordt beheerd. Een bekend voorbeeld van een fonds in Den Haag is Fonds 1818. Een fonds wordt opgericht met een bepaald doel, en organisaties kunnen vervolgens een aanvraag doen voor een deel van het budget. Meestal geeft een fonds een deel van de projectkosten, en moeten meerdere fondsen worden aangevraagd.

We hebben een overzicht gemaakt van fondsen die relevant zijn voor Haagse initiatieven. Maar dit zijn zeker niet alle fondsen. Kijk voor een volledig overzicht op Alle fondsen in Nederland. Ook is er een speciaal fondsenboek, met een overzicht van 1.745 Nederlandse Vermogenfondsen, te bestellen bij b.v. bol.com of te leen in de bibliotheek. Handiger is om even met een van onze adviseurs te bellen, zij kunnen je vertellen welk fonds bij jouw initiatief past.

Ondersteuning bij fondsenwerving

Het begint altijd met een goed projectplan! Hiervoor kun je een training volgen via de Den Haag Doet Vrijwilligers Academie of via Fonds 1818. Ook kun je een speciale training volgen voor Fondsenwerving bij Fonds 1818.

Ben je actief in Den Haag. Dan kun je een adviesgesprek aanvragen bij PEP. Je krijgt dan tips en feedback op je projectplan, en advies welke fondsen je kunt aanschrijven. Aan te vragen via 070 30 244 44 of info@pepdenhaag.nl

Heb je nog vragen? Wij helpen je graag!