Laden Evenementen

Orange the World is de internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Ook jij kan laten zien dat je de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt!

Op 25 november, Internationale Dag Tegen Geweld Tegen Vrouwen worden gebouwen overal ter wereld oranje uitgelicht. De kleur oranje staat voor een zonsopgang; de dagenraad in een toekomst zonder geweld. Vorig jaar kleurden de volgende gebouwen in Den Haag oranje: het stadhuis, de centrale bibliotheek, het stadsdeelkantoor Escamp, Het PAARD, het Koorenhuis, Het Provinciehuis, De Koninklijke schouwburg, Theater aan het Spui, Het Nationaal archief, Stichting Yasmin en Het Mercure hotel. Daarnaast kleurden de trap en de lampjes van De Grote Marktstraat oranje. Natuurlijk willen we dit jaar nog meer gebouwen aan deze lijst toevoegen! Wil jij ook laten zien dat je de strijd tegen geweld tegen vrouwen steunt en wil je op deze dag iets doen? Laat het ons weten! We helpen je graag.

Talkshow

Kom je naar Orange the (World) stadhuis? Wil je meepraten over gender based violence? Noteer 25 en 26 november in je agenda!

Het stadhuis wordt donderdag 25 november a.s. om 19.00 uur door burgemeester Jan van Zanen oranje uitgelicht. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Daarnaast organiseert de gemeente Den Haag op vrijdag 26 november van 19.00 tot 20.00 uur een talkshow in Nieuwspoort over gender based violence en hoe we dit tegen kunnen gaan. Je kunt fysiek aanwezig zijn bij de talkshow of online via een live-stream meepraten. Houd de website www.haagsevrouwendagen.nl in de gaten voor de laatste updates!

Go to Top