Met een digitaal ontbijt voor 50 vrijwilligers hebben zorgwethouder Kavita Parbhudayal en directeur Fenna Noordermeer van  PEP Den Haag vrijdagochtend 12 maart het startsein gegeven voor het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021 in Den Haag. Onder de naam ‘Mensen maken Den Haag’. 

In Den Haag zijn maar liefst 185.000 vrijwilligers actief. Dankzij vrijwilligers is Den Haag een stad waar mensen naar elkaar omzien en zorgen voor hun omgeving. Daarnaast is vrijwilligerswerk vaak ook nog eens ontzettend leuk om te doen! Het hele jaar door zetten we daarom vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties extra in het zonnetje.

Doe mee en meld je aan voor een thema

Vrijwilligers zetten zich graag in voor anderen en hun omgeving. Je zet je graag flexibel in of juist voor vaste uren in de week. Vrijwilligerswerk is divers en die diversiteit willen we extra waarderen. Dat doen we onder andere door video’s en podcasts te maken over vrijwilligers en hun werk.

Iedere maand een ander thema

April: socialer
Iedere maand staat in het teken van een ander thema. In de maand april is het thema socialer. Het is belangrijk om in deze tijd extra naar elkaar om te kijken. Zeker nu er door corona meer mensen thuis moeten blijven. Daar kunnen wijk- en buurthuizen een belangrijke rol bij spelen, maar ook andere vrijwilligers en organisaties in de buurt.

Wil je meedoen?
Lijkt het je leuk als jouw organisatie of je meest onmisbare vrijwilliger kan vertellen over het werk dat jullie doen? Geef je dan op bij PEP adviseur Sytske Geertsma via: s.geertsma@pepdenhaag.nl o.v.v. je naam, e-mailadres, telefoonnummer en wat voor vrijwilligerswerk je doet en waar.

Mensen maken Den Haag…

  • april: socialer
  • mei groener
  • juni: creatiever (kunst en cultuur)
  • juli: zorgzamer
  • augustus: sportiever
  • september: wijzer (onderwijs)
  • oktober: kleurrijker
  • november: sprekender
  • december: onmisbaar
Kijk voor deelname en alle informatie op de website van www.mensenmakendenhaag.nl

Doe mee met een Expeditie Nieuwe Gezichten

Ben je op zoek naar vrijwilligers maar weet je niet meer waar je ze moet zoeken? Doe dan mee met een Expeditie Nieuwe Gezichten. Dat is een methode om – onder begeleiding en samen met andere organisaties – aan de slag te gaan om nieuwe mensen te enthousiasmeren en te werven. Je maakt samen jouw organisatie aantrekkelijker, toegankelijker en bekender om nieuwe vrijwilligers aan je te verbinden. Wil je meer weten? Neem een kijkje op de website van Mensen maken Nederland.

Mensen maken Nederland

2021 is dus het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet! Koningin Máxima verzorgde in december de opening, de presentatie was in handen van Irene Moors en de gasten waren stuk voor stuk inspirerende persoonlijkheden.

Vereniging NOV wil met de campagne Mensen maken Nederland meer mensen enthousiast maken voor vrijwilligerswerk. Gemeente Den Haag, Den Haag Doet en PEP Den Haag sluiten hier graag bij aan. Wij starten daarom de lokale campagne Mensen maken Den Haag om meer Haagse inwoners op te roepen vrijwilligerswerk te doen.

Wil jouw organisatie ook deelnemen aan het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021? Meld je dan aan via www.mensenmakennederland.nu. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een adviseur van PEP Den Haag via info@pepdenhaag.nl of tel: 070 – 302 44 44.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van het Platform Vrijwillige Inzet en Mensen maken Nederland.