Foto’s door: Michel Heerkens

Vorige week dinsdag 21 juni organiseerden Gemeente Den Haag, BewonersPlatform Ypenburg en PEP een allereerste Meet-up in de Vinex. Ontmoeting, samenwerking, elkaar leren kennen en echt in gesprek gaan stonden centraal.

Na de start van de avond met een heuse wijktroubadour en op maat gemaakt lied opende Stadsdeeldirecteur Petra Sevinga de avond. Kennismaken met deelnemende partijen deden we met een ronde pitches van 2 minuten. Wie ben je, wat doe je en op welke manier kun jij bijdragen aan de thema’s van de wijkagenda: groen, voorzieningen, schonere wijk?

Ypenburg op de kaart

Daarna zijn we in gesprek gegaan over wat het stadsdeel nodig heeft op het gebied van deze thema’s. Onder begeleiding van een tafelbegeleider van Gemeente Den Haag hebben we een canvas met vragen ingevuld. Vragen zoals ‘Wie heeft ideeën hoe het anders kan ik de wijk’, ‘Wie wil zich hardmaken voor een thema’ en ‘Welke partijen kunnen we hier nog meer bij betrekken?’ Op een interactieve manier gingen we zo in gesprek om samen de toekomst van het stadsdeel Ypenburg op de kaart te zetten.

PEP voor organisaties die met vrijwilligers werken

Met PEP Den Haag zijn bewoners in gesprek gegaan met vragen als: Hoe werf ik vrijwilligers? Hoe breid ik mijn netwerk uit? Welke trainingen biedt PEP aan? Deze vragen konden Sytske en Floor goed beantwoorden en aanwezigen op weg helpen want PEP adviseert en ondersteunt alle Haagse maatschappelijke organisaties die met vrijwilligers werken, en ook bewoners met initiatieven.

Met een verfrissende borrel op de warme avond en geanimeerde gesprekken sloten we de avond af. We komen bij je terug met de uitkomsten van de Wijkagenda carrousel en hoe hieraan vervolg kan worden gegeven. Wil je meer weten of een volgende keer aansluiten? Mail naar Floor: f.bogman@pepdenhaag.nl

Namens BewonersPlatform Ypenburg, PEP Den Haag en de gemeente Den Haag. Dank dat je er was!