Per 1 juli 2021 gaat de WBTR (wet bestuur en toezicht rechtspersonen) van kracht. Het doel van deze nieuwe wet is het professionaliseren van het bestuur en toezicht van alle verenigingen en stichtingen. Ook jouw stichting of vereniging krijgt er dus mee te maken. Of je nu betaald of vrijwillig bestuurder bent, dat maakt geen verschil.

Heb je vragen over de WBTR? Wij kijken graag met je mee om te zorgen dat je helemaal bent voorbereid, ook na 1 juli kunnen we samen aan de slag. Neem contact op om een afspraak te maken. Ook kun je hier vast de belangrijkste tips voor de WBTR lezen en onderaan deze pagina het webinar terugkijken.

Aanleiding voor de nieuwe wet is dat er teveel incidenten en wanbestuur voorkomen. Deze wet gaat dat tegen door nieuwe regels op te stellen over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. De wet bestaat uit 10 onderdelen waaraan jouw stichting of vereniging moet voldoen.

Samen met WBTR.nl hebben we een webinar georganiseerd speciaal voor Haagse bestuurders. Tijdens dit webinar over de WBTR laten we je weten hoe jij jouw organisatie het beste kunt voorbereiden. Wat houdt de wet in grote lijnen in voor jouw bestuur? Welke dingen moet je regelen om aan de nieuwe wet te voldoen? Dit vertellen we je tijdens dit webinar over de WBTR. Kijk het hier terug.