De gemeente heeft zaterdag 25 november 2023 de Haagse Vrijwilligersprijzen uitgereikt in Museon-Omniversum. Dit zijn prijzen voor Hagenaars die vrijwillig iets voor een ander of de stad doen. Wie zijn de prijswinnaars van dit jaar?

Winnaars individuele prijs 2023

Uit 62 nominaties voor de persoonlijke prijzen van de Haagse Vrijwilligersprijzen 2023 heeft de jury de 15 kanshebbers gekozen. 13 mensen wilden deze prijs daadwerkelijk winnen. Per categorie waren er drie kanshebbers en was er een uiteindelijke winnaar.

Buurt & Omgeving: Mehmet Yildiz (o.a. Stichting Veilig Spoorwijk)

Sport: Marion Vaalburg (Zwemvereniging HZ Zian)

Zorg & Welzijn: Hassan Mbasso (STEK & div. initiatieven)

Cultuur: Miquel Tremor (Pluk en Pleej)

Ontwikkeling & Jeugd: Joyce Tjong Akiet (Wijkz in Laak)

Winnend vrijwilligersteam

Uit de 27 aangemelde teams voor de prijs het Haagse Vrijwilligersteam van 2023 zijn door de jury 5 kanshebbers gekozen en 1 uiteindelijke winnaar. Een vrijwilligersteam bestaat steeds uit maximaal 20 personen. Het winnende team was dit jaar het Vrijwilligersteam Bij Betje.

Winnende organisaties

Voor de prijs van de Haagse Vrijwilligersorganisatie 2023 maakten 25 organisaties kans op de eerste of tweede prijs. Aan hen wordt namens Gemeente Den Haag een geldbedrag overhandigd die zij kunnen gebruiken voor hun vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor nieuwe kleding, een uitje of cursus. Dit jaar koos de jury voor Nour+ en het Straat Consulaat.

1e plaats Haagse Vrijwilligersorganisatie van 2023: Nour+
2e plaats Haagse Vrijwilligersorganisatie van 2023: Straat Consulaat

Kijk op www.haagsevrijwilligersprijzen.nl voor de juryrapporten!

Waarom is er ieder jaar een uitreiking?

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de stad en hun omgeving. Ruim 185.000 inwoners doen al vrijwilligerswerk. Zij helpen ouderen, maken pakketten bij de voedselbank, ruimen het strand op, helpen bij de dierenambulance of werken als bestuurslid voor een stichting. De Haagse Vrijwilligersprijzen 2023 zijn op zaterdag 25 november 2023 uitgereikt in Museon-Omniversum.

Beoordeling

De jury beoordeelde alle aanmeldingen. De jury bestaat uit de winnaars van vorig jaar. Zij maakten in oktober 2023 bekend wie er kans maakten op een prijs. Voor elke categorie waren dat 3 personen, teams of organisaties. Daaruit koos de jury voor elke categorie 1 winnaar.

Aanmelden 2024

Wilt u voor de Haagse Vrijwilligersprijzen 2024 iemand aanmelden? De aanmelding opent in september 2024.

Vragen?

Heeft u een vraag over de Haagse Vrijwilligersprijzen 2023? Stuur een e-mail naar communicatie@lustr.nl.