Om de strijd tegen geweld tegen vrouwen te steunen en de bewustwording rond grensoverschrijdend gedrag te vergroten is Den Haag aangesloten bij de wereldwijde Orange the World-campagne die geïnitieerd wordt vanuit de Verenigde Naties, Zonta en de Soroptomisten. De campagne start jaarlijks op de Dag tegen Geweld tegen vrouwen (25 november) en eindigt op de Dag van de Rechten van de Mens (10 december).

Dit jaar vraagt de gemeente ook expliciet aandacht voor slachtoffers van femicide. Samen met stichting Open Mind krijgen slachtoffers van femicide een gezicht. Op een buitententoonstelling worden 12 slachtoffers van femicide geportretteerd en hun verhaal verteld door nabestaanden. De tentoonstelling wordt op zaterdag 25 november geopend en zal daarna elke drie weken van locatie veranderen.

Kleur jij ook oranje? Laat je steun voor deze campagne blijken en bezoek één van de activiteiten.

Speciale filmavonden

De gemeente Den Haag organiseert samen met Cinetree aan aantal speciale filmavonden in het kader van Orange the World en de Dag van de Rechten van de Mens.

29 november | 18.30 uur | Pathé Buitenhof

Mustang

Vijf verweesde zusjes groeien op in een traditioneel Turks dorpje en worden voorbereid op uithuwelijking. Bij de oudste zusjes lijkt de uithuwelijking volgens plan te verlopen, totdat de jongste besluit te rebelleren en het hele dorp in rep en roep is. Een film over kaders en het verlangen om hieruit te breken. Waarin de speelsheid en zussenliefde het zware thema op een hele mooie manier lucht geven.

Dicle Gülşahin (cultureel manager en maker uit Rotterdam) zal een inleiding geven over de tijd en de omstandigheden waarin de film ‘Mustang’ uitkwam en hoe deze nationaal en internationaal is ontvangen.

Inloop vanaf 18.30 uur, start programma om 18.45 uur. Tickets € 2,50 (inclusief drankje en popcorn).

10 december | 18.30 uur | Pathé Buitenhof

Adam

Abla woont met haar dochtertje in Casablanca en heeft daar een kleine bakkerij. Ze biedt tijdelijk onderdak aan Samia, een jonge, hoogzwangere vrouw. Wat een paar dagen had moeten zijn, wordt een lange tijd waarin Abla en Samia steeds meer beseffen dat ze elkaar nodig hebben.

In het voorprogramma zal onder andere de korte film ‘Snor’ van Zainab Goelaman worden getoond.

Een avond over vooroordelen en over medemenselijkheid. Over schaamte en over acceptatie. Een film die de worsteling tussen sociale normen en barmhartigheid toont.

Inloop vanaf 18.30 uur, start programma om 18.45 uur. Tickets € 2,50 (inclusief drankje en popcorn).