Inspiratiebijeenkomst PEP

9 februari 2016

Confetti en een foto als er weer een nieuwe verbinding tot stand was gekomen. Dat was het beeld vanmiddag in het Paard van Troje tijdens de PEP Inspiratiebijeenkomst. Bijna 200 organisaties en bedrijven zijn onder leiding van de adviseurs van PEP met elkaar in gesprek gegaan over onderwerpen die hen in 2016 bewegen.

De bijeenkomst begon met de droom van directeur Fenna Noordermeer. Een droom waarin PEP op 9 februari 2030 viert dat ze haar doelen heeft bereikt en nu als organisatie niet meer nodig is. Een droom waarin de hoofdrolspeler Karim, bloemzaadjes mee wil nemen naar het eind feest van PEP. Zodat iedereen  even stil kan staan bij alle positieve zaadjes die de mensen van PEP en uit de stad de afgelopen achttien jaar hebben geplant.

Maar zover is het nog niet. Vandaag op 9 februari 2013 namen Fenna Noordermeer en wethouder Karsten Klein  de deelnemers eerst nog in vogelvlucht mee met de laatste ontwikkelingen bij PEP en in de stad. Keken ze terug en vooruit. Gezamenlijk lanceerde ze de nieuwe PEP website en het PEP-ebook, een interactief naslagwerk bordenvol  informatie voor organisaties die al jarenlang met vrijwilligers werken maar ook voor organisaties die net de eerste schreden zetten richting het opzetten van een vrijwilligersbestand.

De middag werd besloten met een speciaal voor PEP geschreven rap vertolkt door Umit C.

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!