Samen bereik je meer. Maar samen bereik je niet zomaar. Dat was de conclusie tijdens de meet-up met meer dan 50 aanwezigen van stadsdeel Centrum op 15 juni. We kwamen samen om te netwerken en praten over 3 belangrijke onderwerpen in dit stadsdeel: Participatie, Partnerschap en Poen.

Participatie

In het Centrum zijn ontzettend veel organisaties actief: bewonersorganisaties, initiatieven die zich richten op duurzaamheid, sleutelpersonen die kwetsbare mensen helpen, ga zo maar door. Er wordt dus veel gedaan zodat iedereen in dit stadsdeel mee kan doen. En organisaties hebben een sterke behoefte om hierin (nog) meer samen op te trekken.

Partnerschap

En dat brengt ons naar het volgende onderwerp: samenwerken. Aanwezigen zien veel kansen. Want samen organiseren is makkelijker, en je bereikt al gauw meer mensen. Maar sommigen zien ook risico’s. Wordt het dan niet meer regelwerk? En wat als er iemand met jouw idee vandoor gaat? Hierover zegt onze adviseur Abderrahim: “Zorg dat je van te voren goede afspraken maakt. Dan kan je daar altijd naar terugkijken als dingen anders gaan dan verwacht. Want niet alles is te voorspellen. Een goed projectplan helpt hierbij.”

Poen

Goede ideeën, fijne samenwerkingen, maar er is vaak ook gewoon geld nodig. Deze middag zijn er veel vragen over de vernieuwde subsidieregeling samen sociaal en vitaal. Wai-Kin beantwoordt praktische vragen en geeft als gouden tip: Zorg dat je gewoon duidelijk en compact de vragen van de subsidieverstrekker beantwoordt. Hij nodigt aanwezigen ook uit om een afspraak met hem in te plannen en te kijken naar de aanvragen.

Volgende meet-up: 15 september

Onze adviseurs Abderrahim, Wai-Kin en Bo kregen na afloop veelvuldig de vraag of een netwerkbijeenkomst als deze vaker plaats kan vinden. Gaan we doen! Je kan je alvast aanmelden bij Wai-Kin: wk.chung@pepdenhaag.nl

Aan alle deelnemers ontzettend veel dank! We kijken ernaar uit elkaar weer te zien in september. En tot die tijd, laat het vooral weten als je ons nog iets wilt vragen. Via info@pepdenhaag.nl of 070 302 44 44.