Onlangs kwamen zo’n 35 vertegenwoordigers van organisaties samen in Loosduinen om op zoek te gaan naar vrijwilligers. Marja Salman is de PEP adviseur voor dit stadsdeel en spreekt veel organisaties. “Het viel mij op dat veel organisaties in Loosduinen vrijwilligers zoeken.” zegt Marja “Daarom leek het mij een goed idee om een event te organiseren waarbij deze organisaties elkaar leren kennen. Zo kunnen ze samen dingen organiseren om vrijwilligers te werven.”

De deelnemers maakten kennis met de vrijwilligersreis, ontwikkeld door het NOV. En gingen samen aan de slag om de vrijwilligersreis van mensen uit Loosduinen in te vullen. Wat motiveert mensen om vrijwilligerswerk te doen? Waar zitten fricties waardoor ze afhaken, en hoe kun je die fricties wegnemen? Vervolgens kwamen de deelnemers met ideeën over hoe ze aandacht van potentiele vrijwilligers kunnen trekken.

Aan inspiratie is er in ieder geval niet tekort in Loosduinen. Zo was er een idee voor een grote vrijwilligersmarkt waar organisaties en vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten. Of aanhaken bij bestaande wijkfeesten. En zouden de ondernemers uit de buurt misschien kunnen helpen? Ook kwam het idee naar voren om gewoon aan te bellen bij mensen en te vertellen over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk in de wijk. Voor een organisatie alleen zou dat een onmogelijke opgave zijn. Maar samen is dat ineens best te doen.

De wervingsactie moet nog verder uitgewerkt worden, daarin zal PEP voorlopig het voortouw nemen. Zeer waarschijnlijk gaat er binnenkort dus een Loosduinse Vrijwilligersmarkt plaatsvinden bij Ockenburgh! Als je nog wilt aanhaken met jouw organisatie, stuur dan even een mail naar Marja, m.salman@pepdenhaag.nl.

Wil jij ook hulp bij vrijwilligers werven of netwerken met organisaties uit jouw stadsdeel? Neem contact op met onze helpdesk: 070 302 44 44 of helpdesk@pepdenhaag.nl.