Hoe ga je zorgvuldig om met persoonsgegevens van je vrijwilligers? Hoe veilig is de website van jouw stichting of organisatie? Is deze beschermd tegen hacks en kunnen de persoonsgegevens van jouw bezoekers niet lekken? Beveiliging van je online diensten wordt steeds belangrijker. Samen met CGI (een bedrijf behorend tot de wereldwijde top binnen de ICT consultancy) biedt PEP een beperkt aantal maatschappelijke organisaties een gratis screening van hun online diensten, zoals gratis advies over AVG.

Hoe grijp je deze kans?

Nadat je een aanvraag hebt ingediend, kijken we of je organisatiedoelen aansluiten bij het maatschappelijk betrokken idee van CGI (zie onderaan dit artikel). CGI heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en ondersteunt daarom graag organisaties die op diezelfde lijn zitten met ICT advies. Indien er een match is, neemt CGI contact met je op en koppelen zij een gratis consultant aan jouw organisatie. Deze consultant zal tot twee dagdelen meedenken aan de opdracht en daaruit volgt een advies. CGI maakt dus inzichtelijk wat jij zelf kunt doen, of juist moet uitbesteden, om bij jouw organisatie de ICT zaken op orde te hebben. De consultant zoekt waar mogelijk naar een oplossing die je zelf kunt uitvoeren en geen extra kosten oplevert.

CGI kan op de volgende twee thema’s van advies voorzien:
• AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming)
• Online opslag en online samenwerking

ICT advies

Per thema kun je denken aan vragen zoals:

AVG
Wat is er nodig om de online (leden)administratie AVG-proof te laten verlopen?
Voldoen de online diensten van mijn organisatie aan de AVG-wetgeving?

Online opslag en online samenwerking
Hoe deel je zorgvuldig documenten met vrijwilligers?
Hoe kan ik (gratis) online diensten zoals Dropbox optimaal gebruiken voor online opslag van bestanden en samenwerking met collega’s?

Cyber security
Hoe kan onze organisatie zich het beste wapenen tegen online aanvallen?

Hoe kom je in aanmerking voor ICT advies?

Je komt in aanmerking als je organisatie:

  • bewust bezig is met duurzaamheid;
  • een stichting of vereniging is en actief in Den Haag;
  • zich in zet voor maatschappelijke doelen;
  • voor maximaal 30% uit betaalde krachten bestaat;
  • de hoofdactiviteiten van de organisatie worden uitgevoerd door vrijwilligers;
  • je niet beschikt over de middelen om zelf een screening te organiseren;
  • je bereid bent om tijdens de opdracht iemand binnen de organisatie beschikbaar te stellen om samen te werken met de adviseur van CGI;
  • de opdracht voor CGI is een eenmalige, kortdurende opdracht.

Aanmelden

Aanmelding verloopt via het aanmeldformulier. Het invullen van dit formulier biedt geen garantie voor een koppeling aan CGI. Formulieren die niet volledig zijn ingevuld kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Met vragen kun je terecht bij Derk Hazekamp d.hazekamp@pepdenhaag.nl.

Over CGI

CGI, opgericht in 1976, is één van de grootste onafhankelijke zakelijke en ICT-dienstverleners ter wereld. Met ongeveer 77.500 consultants en professionals wereldwijd levert CGI een volledig portfolio, van strategische IT en business consulting tot systeemintegratie, managed IT en business process services en oplossingen. CGI werkt lokaal nauw samen met haar klanten en vult dit aan met haar wereldwijde distributienetwerk, waarmee zij haar klanten helpt hun resultaten te versnellen en te digitaliseren. Met een fiscaal 2018 gerapporteerde omzet van C$11.5 miljard is CGI beursgenoteerd op de TSX (GIB.A) en de NYSE (GIB). Website: www.cginederland.nl.