Materialen en faciliteiten – Een EHBO-vereniging zoekt een trainingsruimte voor de dinsdagavond; een school stelt zijn personeelskantine beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor voor 2 medewerkers een training Bedrijfshulpverlening.
Advies (juridisch, financieel, technisch, ict– Een accountants firma stelt de jaarrekening van een natuurstichting op en geeft de penningmeester enkele uren advies. De natuurstichting verzorgt als dank een wandeling (met gids) voor alle medewerkers van het bedrijf.
Coaching, training & onderzoek – Medewerkers van de afdeling P&O van een bank trainen jongeren in een achterstandswijk op sollicitatievaardigheden. In ruil daarvoor verzorgen de jongeren een rap-optreden tijdens een relatie-evenement van deze bank.
Menskracht, klussen & activiteiten – Een managementteam van een onderneming knapt de kinderboerderij van het dorp op. Als tegenprestatie verzorgt het team van de kinderboerderij een open dag voor medewerkers van het bedrijf met een hapje.
Marketing, communicatie & pr – Een communicatiebureau maakt samen met de voedselbank een communicatieplan om de naamsbekendheid te vergroten. De voedselbank plaatst het logo van de aanbieder een jaar lang op de vrachtwagen.