Op vrijdag 24 september maakte burgemeester Jan van Zanen kennis met het PEP Huis. Zo vertelde directeur-bestuurder Fenna Noordermeer de burgemeester over wat PEP allemaal doet om Haagse vrijwilligersorganisaties te ondersteunen. En ook hoe vrijwilligers gebruik kunnen maken van Den Haag Doet en Volunteer The Hague. Jan van Zanen maakte ook kennis met de andere medebewoners van het PEP Huis: Gilde Den Haag, Centrum Groepswonen en Humanitas Haaglanden.

Bezoek aan het PEP Huis
De burgemeester wordt hartelijk ontvangen door onze directeur-bestuurder Fenna Noordermeer. Tijdens het werkbezoek maakt Jan van Zanen kennis met PEP en de medebewoners Centrum Groepswonen en Humanitas Haaglanden. Gepassioneerd vertelt Terry van der Heide van Centrum Groepswonen over de inzet van haar organisatie in de stad. Marcelle Senden vertelt over de nog altijd onmisbare inzet van Humanitas in Den Haag, maar ook in de rest van het land. Dan is het woord aan PEP. Fenna vertelt over de ondersteuning die PEP biedt aan Haagse vrijwilligersorganisaties, Jan van Heusden over de Helpdesk van PEP en voor welke vraagstukken organisaties hier terecht kunnen. Tot slot vertelt Tetyana Benzeroual enthousiast over de inzet van internationale vrijwilligers bij Nederlandse organisaties via Volunteer The Hague.

Bezoek burgemeester Jan van Zanen. Foto: Michel Heerkens

Stadspenningen voor vrijwilligers van Gilde Den Haag.
Aan de burgemeester de eer om voor het eerst twee stadspenningen uit te reiken aan twee vrijwilligers van een andere medebewoner van het PEP Huis. Zo is Mariët Hubaty-van der Hoeven al 20 jaar secretaris bij het Gilde Den Haag. Kees van Mourik was ruim 25 jaar de penningmeester van het Gilde. Beide krijgen de stadspenning. Nogmaals van harte gefeliciteerd!