De Belastingdienst heeft het aanvragen van een ANBI status makkelijker gemaakt. De aanvraag en publicatieplicht voor het aanvragen van een ANBI status is met de invoering van het ANBI Loket laagdrempeliger geworden. Met name kleine en middelgrote organisaties hebben behoefte aan praktische uitleg en instructies over de ANBI-eisen.

Waarom een ANBI-status?

ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling en biedt organisaties en donateurs -onder voorwaarden- fiscale voordelen. Het hebben van een ANBI-status heeft dus voordelen voor een organisatie. Niet alleen traditionele goede doelen komen in aanmerking voor de regeling, ook stichtingen en verenigingen kunnen een ANBI-status aanvragen. Nederland telt zo’n 45.000 ANBI’s.

Ontdek de mogelijkheden

Wil je meer weten over het aanvragen van een ANBI-status voor jouw organisatie? Meer informatie kun je vinden op de website van de Belastingdienst
>anbiloketbelastingdienst.nl. Je kunt ook de praktische webinar van Goede Doelen Nederland terugkijken over de stappen die je moet nemen als organisatie om een ANBI-status aan te vragen.