Laden Evenementen

Wil je leren hoe je de rol van vertrouwenscontactpersoon effectief kunt vervullen? Dan is deze training van twee dagdelen iets voor jou.

Je krijgt informatie van een ervaren expert en trainer (verbonden aan de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk) uitleg over je rol, je taken en vooral ook over je grenzen als VCP-er. Bovendien is er gelegenheid om te oefenen met gespreksvoering en om jezelf te introduceren in deze belangrijke functie.

Wat doet een Vertrouwenscontactpersoon (VCP)?

Een VCP biedt de mogelijkheid om in vertrouwen te praten over grensoverschrijdend gedrag, zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie. De VCP gaat in gesprek met het slachtoffer of de beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn of haar hulpvraag. Daarnaast helpt de VCP het bestuur bij het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie door middel van beleidsmaatregelen.

De volgende onderdelen aan bod

  • preventie van grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie
  • taken van de VCP
  • meldingen behandelen
  • oefenen van gesprekstechnieken
  • zichtbaarheid van de VCP binnen de organisatie

Deze training bestaat uit twee dagdelen:

  1. De eerste sessie is online via ZOOM en wordt op 9 mei van 9:30 uur tot 11:30 uur verzorgd. Na aanmelding krijgt u een link met informatie toegestuurd.
  2. De tweede sessie is wel fysiek en vindt op 22 mei van 10 tot 12 uur bij PEP (aan de Riviervismarkt 2 Den Haag) plaats. We sluiten af met een gezamenlijke lunch en certificaten uitreiking. Meedoen aan beide dagdelen is nodig.

Deze training wordt aangeboden in samenwerking met Carin van der Hor, adviseur en trainer Sociale Veiligheid bij het NOV.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Abderrahim Kajouane, a.kajouane@pepdenhaag.nl; 0655970098

Go to Top