Laden Evenementen

Pesterijen, (seksuele) intimidatie, handtastelijkheden of discriminatie. Dat komt toch niet voor bij onze organisaties? Het zijn allemaal voorbeelden van grensoverschrijdend gedrag. En helaas komt het ook voor bij maatschappelijke organisaties, tijdens het studieweekend, op de repetitieavond, in de kleedkamer of tijdens de les.

Juist doordat er verschillende vormen zijn, is het voor een slachtoffer vaak moeilijk te herkennen. Ook omdat het heel subtiel kan zijn. De impact op de slachtoffers, ongeacht leeftijd, is groot.

Omdat dit onderwerp binnen maatschappelijke organisaties nog onvoldoende bespreekbaar is, organiseert PEP Den Haag in samenwerking met NOV een gratis workshop voor bestuursleden van maatschappelijke organisaties en zelforganisaties. Zo kunnen de organisaties leren hoe zij een veilige omgeving kunnen creëren voor vrijwilligers, medewerkers, deelnemers en leden.

Programma

Tijdens de workshop leer je:

  • Hoe je het onderwerp sociale veiligheid binnen jouw organisatie bespreekbaar maakt.
  • Hoe je grensoverschrijdend gedrag kunt herkennen en voorkomen.
  • Hoe je een omgeving schept waarbinnen mensen veilig kunnen aangeven dat zij ongewenst gedrag ervaren.
  • Waar je terecht kan voor ondersteuning zoals mediation of bestuurscoaching.

Na de aanmelding ontvang je een korte vragenlijst (bewustzijnsinventarisatie) die de workshopleiders gebruiken voor hun programma.

Meer info en aanmelden

Voor meer informatie over sociale veiligheid kun je hier kijken. Voor meer info over de workshop kun je contact opnemen met Abderrahim Kajouane: a.kajouane@pepdenhaag.nl. Wil jij je direct aanmelden? Klik op de knop hieronder

Go to Top