Laden Evenementen

Wil je last-minute meedoen aan de sessie? Dit is de link voor deelname: https://pepdenhaag-nl.zoom.us/j/88444200687?pwd=clFzY2xXaDZrM0V6dFprTnBGdVplQT09

Voor vragen, bel 070 302 44 44. Om terug te kijken kun je je aanmelden.

Alle inwoners van Den Haag moeten in gelijkwaardigheid, vrijheid en veiligheid kunnen meedoen en zich voor de eigen genderidentiteit en seksuele geaardheid openlijk kunnen uitkomen. Daar gaat deze workshop verzorgt door Riyaz van Wegberg, queer emancipatie werker in Den Haag, over.

Respect, onvoorwaardelijke acceptatie, begrip en goede communicatie tussen mensen is hard nodig om fricties en (on)bewuste uitsluiting te voorkomen. Daarbij spelen zaken als de juiste houding en taal een belangrijke rol als het gaat over gender- en seksuele diversiteit. Voor vrijwilligers en professionals die aan maatschappelijke acceptatie en veiligheid van de queer medemens willen werken, is het nodig dat zij een aantal basisbegrippen rondom queer diversiteit goed kunnen begrijpen en uitleggen. Het gaat bijvoorbeeld om vragen zoals:

– Wat houdt queer / LHBTIQA in?
– Wat is het verschil tussen genderidentiteit, genderexpressie, genderoriëntatie, sekse, seksuele gerichtheid etc.?
– Welke woorden kan ik in de communicatie met queer personen vermijden?
– Wat kan ik als vrijwilliger/professional bijdragen om een queer inclusieve omgeving te realiseren?

Deze vragen worden beantwoord tijdens deze online workshop. Deze workshop wordt in het kader van Coming-Out Day georganiseerd in samenwerking met Haags Platform Seksuele Diversiteit (HPSD), en is onderdeel van de Bestuurders Bootcamp.

Go to Top