Waar helpt Duizend Schoon je mee?

Schulden, geldzorgen, te weinig financiële kennis. Herken je dit bij jouw doelgroep? En wil je een bijdrage leveren om hun financiële weerbaarheid te vergroten? Operatie Duizend Schoon ondersteunt je hierbij!

Organiseer een event en krijg geld mee!

Operatie Duizend Schoon financiert ook je events en trainingen. Je organiseert een training of event en PEP levert de trainers, organisatoren en je krijgt een deel van je activiteit gefinancierd.

Oproep
• Heb je als organisatie een groep vrouwen die je wilt helpen om meer grip op hun geld te krijgen?
• Ken je vrouwen die aan de slag willen met het in kaart brengen van hun financiële situatie?
• Wil je als organisatie laagdrempelige bijeenkomsten organiseren met financiële experts?
Neem dan contact op het Nathaly Mercera via n.mercera@pepdenhaag.nl

Duizend Schoon in najaar 2021

We trainden dit najaar een tweede lichting deelnemers aan het project Duizend Schoon. Zo zijn er 11 train- de- trainer Financiële Zelfredzaamheid opgeleid en 10 organisatoren van Financiële Cafés. De deelnemers Financiële Zelfredzaamheid hebben een intensieve leergang van 5 dagdelen gevolgd in het inzetten van effectieve interventies om vrouwen uit de armoede te helpen en schulden te voorkomen. Deze trainers zijn inzetbaar als trainer en kunnen bij verschillende groepen workshops en kleinschalige trainingen geven over grip krijgen op je financiën.

Op 23 november vond ook de trainingssessie voor de organisatoren van de Financiële cafés plaats.
In deze sessie zijn de organisaties en hun deelnemers getraind in het voorbereiden, werven en uitvoeren van Financiële cafés; laagdrempelige inspiratie events waar vrouwen met elkaar in gesprek gaan over het thema geld en gestimuleerd worden grip te krijgen over hun financiën.

Beide groepen hebben hun certificaten ontvangen en zijn enthousiast om aan de slag te gaan bij hun eigen organisatie of bij andere organisaties in de stad. We willen hen ontzettend bedanken voor de samenwerking. Samen maken we Haagse vrouwen sterker!