De Maatschappelijke Beursvloer Den Haag was een ongekend groot succes. Dinsdagmiddag 24 oktober 2023 kwamen ruim 200 deelnemers van 60 maatschappelijke organisaties en 50 bedrijven naar Juliana Plaza in Den Haag, om te ontdekken hoe ze elkaar konden ondersteunen. Het resultaat van de middag: 129 matches met een maatschappelijke waarde van € 289.168.

Met een klap op de gong opende Saskia Bruines, wethouder Financiën, Cultuur, Economische ontwikkeling en stadsdeel Scheveningen van de gemeente Den Haag, samen met Gert-Jan Aleman, directeur-bestuurder van PEP Den Haag dinsdag 24 oktober jl. de Maatschappelijke Beursvloer in Den Haag. Buiten was het grijs en regenachtig, maar in Juliana Plaza was het kleurrijk en warm.

In de vijf expertisehoeken (marketing & communicatie, coaching & training, menskracht, materialen & faciliteiten en kennis & kunde) werd meteen druk onderhandeld. Dit allemaal met gesloten beurs. De maatschappelijke organisaties kregen iets aangeboden, zoals bijvoorbeeld een training, een laptop of coaching, maar leverden daarvoor ook tegenprestaties, zoals teamuitjes of ruimte. ‘Matchmakers’ stonden paraat om de deelnemers te helpen om passende partners te vinden.

Alle matches werden door de notaris officieel bevestigd. Na 1,5 uur onderhandelen verklaarde Sabine Geerts, directeur Zorg, Welzijn en Volksgezondheid van de gemeente Den Haag wederom met een slag op de gong de beursvloer voor gesloten. Zij maakte het fantastische resultaat van de middag bekend, 129 matches met een maatschappelijke waarde van € 289.168.

Wethouder Saskia Bruines en Gert-Jan Aleman openen de beursvloer met een klap op de gong. ©Michel Heerkens voor PEP Den Haag
Wethouder Saskia Bruines en Gert-Jan Aleman openen de beursvloer met een klap op de gong. ©Michel Heerkens voor PEP Den Haag
Onze matchmakers staan klaar. Onze matchmakers staan klaar. ©Michel Heerkens voor PEP Den Haag
Onze matchmakers staan klaar. ©Michel Heerkens voor PEP Den Haag

Duurzame ontmoetingen en verbindingen

Organisator PEP is ontzettend trots dat zij – samen met de betrokken partners – al deze duurzame ontmoetingen en mooie verbindingen heeft mogen faciliteren. De maatschappelijke organisaties, die veelal met vrijwilligers werken, zijn ontzettend belangrijk voor een sociale, duurzame, veilige en sportieve stad. Maar ze kunnen vaak wel wat hulp gebruiken. Door het samenbrengen en elkaar ontmoeten op de beursvloer en het geweldige aanbod van de deelnemende lokale bedrijven heeft PEP de stad weer een beetje mooier kunnen maken.

Matchen kan altijd

De eindgong heeft dan wel geklonken voor deze editie van de beursvloer, het matchen is niet voorbij. Bedrijven die iets willen bijdragen aan alle mooie maatschappelijke initiatieven en organisaties die Den Haag rijk is, kunnen nog steeds op elkaar afstappen. En andersom natuurlijk ook. PEP Den Haag blijft klaarstaan met hulp.

Samen gaan we voor meer betrokkenheid, meer samenwerking en meer mogelijkheden. Zo krijgen we meer voor elkaar’, aldus Gert-Jan Aleman.

Maatschappelijke Beursvloer Den Haag is een samenwerking van PEP Den Haag, Haagse Uitdaging, Social Club Den Haag, Wijkz en Cultuurschakel. En mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag, Fonds 1818, Sportsupport van de Gemeente Den Haag, Ambition Group, Baijer Mediation, Holland Park Media, Hieroo, Juliana Plaza, Nettl Rijswijk en Woonzorgcentra Haaglanden.

De beursvloer - Een plek van ontmoeting en verbinding. ©Michel Heerkens voor PEP Den Haag
De beursvloer – Een plek van ontmoeting en verbinding. ©Michel Heerkens voor PEP Den Haag
It's a match wuppie. ©Michel Heerkens voor PEP Den Haag
It’s a match wuppie. ©Michel Heerkens voor PEP Den Haag
Er wordt druk onderhandeld. Foto © Michel Heerkens voor PEP Den Haag
Sfeer op de Beursvloer. ©Michel Heerkens voor PEP Den Haag
Sfeer op de Beursvloer. ©Michel Heerkens voor PEP Den Haag