PEP Den Haag werkt aan een stad waarin iedereen mee kan doen. Dat doet ze al 10 jaar samen met maatschappelijke organisaties, lokale initiatieven, fondsen en gemeente Den Haag en niet te vergeten de vele vrijwilligers die zich inzetten voor een mooier Den Haag. Ter ere van dit jubileum en als cadeautje aan maatschappelijke organisaties heeft PEP een aantal feestelijkheden op het programma.

Traktaties van PEP

PEP biedt van 13 t/m 22 november inspirerende activiteiten voor de schat aan maatschappelijke organisaties en vrijwilligers in de stad. Hieronder staat het verkorte programma. Het uitgebreide programma staat op de website https://pepdenhaag.nl/10jaar.

Maandag 13 t/m donderdag 16 november 2023

10.00 – 12.00 uur
Maatschappelijke organisaties in de spotlight bij Den Haag FM, tijdens Haags Bakkie
Elke werkdag schuift Gert-Jan Aleman – directeur van PEP – aan bij Rosalyn van der Dussen om daar te vertellen over een bijzondere maatschappelijke organisatie.

Donderdag 16 november 2023

14.00 – 17.00 uur
Vrijwilligersmarkt Haagse Hout
Wie in contact wil komen met de vele initiatieven en organisaties die vrijwilligerswerk bieden in en om Haagse Hout is op donderdag welkom in Haagse Hout. Bezoekers zien welke bijdragen Haagse Hout versterken. Doel is mooie matches maken tussen vrijwililigersorganisaties en bewoners.

Donderdag 16 november 2023

18.30 uur – 21.30 uur
Theatervoorstelling ‘Rode loper uit, achterdeur dicht’
Cadeau aan alle vrijwilligerscoördinatoren van Den Haag.
Bezoekers van deze theatervoorstelling ervaren op ludieke wijze hoe ‘werken met vrijwilligers’ op een goede, maar ook leuke manier kan. De avond wordt afgesloten met een gezellige netwerkborrel.

Vrijdag 17 november 2023

12.00 – 14.30 uur
Inspirational Friday
Verbinding en ontmoeting met de interactieve VR-beleving ‘Met andere Ogen’

Critical Mass verzorgt deze sessie bij PEP. Deelnemers ‘ervaren’ vanuit verschillende perspectieven uiteenlopende vormen van in- en uitsluiting en de impact hiervan.

Zaterdag 18 november 2023

11.00 – 15.00 uur
Mix & Match Volunteer Job Fair
Feestelijke beurs waarin internationale vrijwilligers (expats, nieuwkomers), lokale NGO’s en maatschappelijke organisaties uit Den Haag elkaar vinden. Vrijwiligerskansen onder het motto: No Dutch? No problem!

Woensdag 22 november 2023

15.00 – 15.30 uur
Winactie Huiskamerconcert van musici van het Residentie Orkest!
Actie speciaal voor woonzorgcentra in Den Haag. De gelukkige winnaar is inmiddels bekend: WZH Bezuidenhout. Op woensdag 22 november van 15.00 – 15.30 uur komen violisten Yuki Hayakashi en Barbara Krimmel van het Residentie Orkest voor de bewoners optreden in hun nieuwe huiskamer in het woonzorgcentrum om ze een ‘housewarming’ te geven na een renovatie.

PEP blijft klaarstaan voor stichtingen en verenigingen

PEP gaat door, totdat ze geslaagd is in haar missie. Ofwel wanneer álle Hagenaars en Hagenezen een vorm van vrijwilligerswerk doen. Als iedereen precies weet wat mantelzorgers nodig hebben. En als uitsluiting en ongelijkheid de wereld uit is. Tot die tijd kunnen vrijwilligersorganisaties en -initiatieven bij PEP aankloppen voor gratis advies en ondersteuning.