Overbelasting en ontsporing van mantelzorg tijdens de coronacrisis; Hoe help je mantelzorgers op tijd verder?

Juist in deze tijd van corona-maatregelen is het belangrijk om mantelzorgers goede steun te bieden en alert te zijn op signalen van overbelasting en ontsporing van mantelzorg. Daarom bieden wij juist nu deze workshop aan.

In deze korte workshop leer je de signalen van overbelasting of ontsporing bij mantelzorg herkennen. Tevens staan we stil bij de mogelijke aanpak en ondersteuningsmogelijkheden in Den Haag.

De coronamaatregelen hebben veel impact op mantelzorgers. Er komen meer zorgtaken op de schouders van mantelzorgers, waardoor de zorgdruk toeneemt. Ook kunnen mantelzorgers vaak niet de nabijheid bieden en liefde bieden die ze graag willen. Als mantelzorgers de zorg voor hun naaste niet meer aan kunnen, is er een risico op ontspoorde mantelzorg. Goede zorg slaat sluipenderwijs om in compassie-moeheid, verwaarlozing of onjuiste behandeling. Dit is vaak een gevolg van overbelasting, onmacht, onkunde of onwetendheid. In deze workshop leer je deze signalen herkennen en je leert passende ondersteuning te bieden voor de mantelzorger en naasten.

Zie de agenda en op www.denhaagdoetvrijwilligerscademie.nl, zoekterm Ontspoorde. Niet gevonden, neem dan contact op met Sandra Menken.