Op 6 juli werden de certificaten uitgereikt aan de cursisten van de leergang Managen en besturen van een vrijwilligersorganisatie. Als men minimaal 5 van de 7 workshops doet, wordt deze inzet beloond met een certificaat.

We willen alle cursisten bedanken voor hun deelname en feliciteren met het eventueel behalen van het certificaat!

Alle aspecten voor goede besturing

Vanwege de coronamaatregelen waren de eerste 6 workshops online en de laatste was in een “hybride” vorm. Dat betekent dat een aantal cursisten op locatie bij PEP aanwezig was en een aantal online. Zij weten door het volgen van de leergang precies welke stappen zij moeten nemen om de doelen van hun vrijwilligersorganisatie tot een succes te maken.

Alle aspecten komen aan de orde die (potentiële) bestuurders helpen om hun vrijwilligersorganisatie goed te leiden. Zo worden zaken als het boeien, binden en behouden van vrijwilligers behandeld, maar ook communicatie, financiën, leiderschap en diversiteit komen aan bod.

Lees hier meer over deze leergang. Om op de hoogte te blijven van volgende edities van deze en andere activiteiten van PEP, schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Besloten LinkedIn groep

Naast de online variant was ook nieuw in deze editie dat de deelnemers in een besloten LinkedIn groep met elkaar van gedachten konden wisselen. Daar konden ze de lesstof en zelf ingebrachte casussen met elkaar bespreken.

Aanmelden volgende leergang

De volgende editie van de leergang Managen en besturen van een vrijwilligersorganisatie start op maandag 14 september 2020. Meer informatie komt snel beschikbaar op de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie, of neem alvast contact op met Derk Hazekamp.