Wethouder Van Alphen bezoekt Pop-up Helpdesk in Escamp

9 december 2019

Op Sinterklaasavond verraste wethouder Bert Van Alphen onze Pop-up Helpdesk met een werkbezoek. De wethouder was geïnteresseerd in dit tijdelijke initiatief, dat wij als pilot startten in ‘zijn’ stadsdeel Escamp. Zowel maatschappelijke organisaties als inwoners met een goed idee voor hun buurt kunnen op deze tijdelijke locatie met al hun vragen terecht. De adviseurs van PEP gaan op deze manier de wijk in om gratis persoonlijk advies te geven.

Tijdens zijn werkbezoek sprak de wethouder onder andere met meneer El Houssine Mouttahid van stichting For People. De heer Mouttahid lichtte een inburgering- en participatieproject voor Syrische statushouders toe. Ook sprak de wethouder met twee actieve bestuursleden van een Afrikaanse vrouwenorganisatie uit Moerwijk. Zij zetten zich in voor alleenstaande Haagse vrouwen met Afrikaanse roots, die in armoede leven in Moerwijk. Door huisbezoeken, voorlichting, toeleiding naar werk en scholing helpt de organisatie deze vrouwen te participeren. Beide initiatieven worden vanuit PEP ondersteund, wat wethouder Van Alphen toejuicht. Hij is blij met het laagdrempelige karakter van de Pop-up Helpdesk. Hierdoor is onze dienstverlening persoonlijk én dichtbij.

De Pop-up Helpdesk in Escamp is geopend tot 20 december. We houden je op de hoogte als we een nieuwe Pop-up Helpdesk gaan openen in het nieuwe jaar. Natuurlijk blijf je ook altijd welkom bij de reguliere PEP Helpdesk op de Riviervismarkt 2.

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!