Waarderen, ontwikkelen en (h)erkennen van competenties voor vrijwilligers in de organisatie

7 september 2016

Waarderen, ontwikkelen en (h)erkennen van competenties voor vrijwilligers in de organisatie

In veel organisaties of bedrijven worden beroepscompetentieprofielen ingezet als instrument voor personeelsbeleid en vormen competentieprofielen de grondslag voor beroepsopleidingen in MBO en HBO.

Vrijwilligerswerk biedt bij uitstek de mogelijkheid om competenties te ontwikkelen. Juist de vrijwilliger met een carrièregericht motief of leermotief is gebaat bij verdere ontplooing.

Bovendien kun je als organisatie vrijwilligers erkennen voor bewezen competenties (Erkenning Verworven Competenties, afgekort EVC) en als zodanig o.a. inzetten als waarderingsinstrument.

Wilt u competenties ontwikkelen voor uw vrijwilligers? Leer hier hoe u dat kunt doen. 

 

 

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren