VSBfonds steunt projecten voor mantelzorgers

7 oktober 2016

Zet uw vereniging of stichting zich in voor mantelzorgers? En heeft u een idee dat bijdraagt aan het tijdelijk ontlasten van deze onmisbare harde werkers? VSBfonds kan uw respijtzorgproject financieel ondersteunen. Op de website www.respijtzorg-mantelzorg.nl leest u hoe u deze steun kunt aanvragen. U vindt hier ook inspirerende voorbeeldprojecten die u wellicht op een idee brengen hoe u mantelzorgers weer op adem kunt laten komen. Met de kennis van PEP en de steun van VSBfonds is uw organisatie extra slagvaardig!

Alvast de belangrijkste criteria voor subsidie:

  • Uw project vindt plaats in Nederland.
  • U bent een private rechtspersoon, zoals een stichting of vereniging.
  • Uw project heeft geen politiek of religieus doel.
  • Uw project heeft een duidelijke begin- en einddatum.
  • U doet de aanvraag minimaal vier maanden voor de startdatum van het project.

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website die VSB speciaal voor dit doel heeft ingericht: www.respijtzorg-mantelzorg.nl. Wilt u hulp bij het ontwikkelen van uw plan, of sparren met een expert? PEP helpt u graag met: voorlichting- en adviestrajecten, het beschikbaar stellen van tools, en methodieken, het uitvoeren van onderzoeksprojecten, het verzorgen van trainingen en workshops op maat, op open inschrijving, met e-learnings en train-de-trainer technieken. Samen kunnen we het de mantelzorgers een stukje makkelijker maken. Helpt u mee?

Terug

praktijkverhalen

Rapport Inclusieve Mantelzorgondersteuning

Jaarverslag 2017

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Kan PEP helpen bij de ondersteuning van mantelzorgers?

PEP helpt u daarbij met: voorlichting- en adviestrajecten, het beschikbaar stellen van tools, en methodieken, het uitvoeren van onderzoeksprojecten, het verzorgen van trainingen en workshops op maat, op open inschrijving, met e-learnings en train-de-trainer technieken.

agenda

Kleurrijke Mantelzorg

Hoe kunnen we mantelzorgers van kleur beter bereiken, ondersteunen en verbinden? Kom uw ervaring en kennis delen en verrijken!