Vrouwenplaza wint Kartiniprijs!

7 maart 2017

Bron: Den Haag FM (met aanvulling PEP)

De Kartiniprijs 2017 is gewonnen door Vrouwenplaza. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand of een organisatie uit Den Haag die bijdraagt aan een gelijkwaardige positie van vrouwen en mannen.

De jury wees de prijs unaniem toe aan Vrouwenplaza. “Het is één van de weinige plekken waar vrouwen uit alle lagen van de bevolking met verschillende achtergronden elkaar tegenkomen en gezamenlijk initiatieven ondernemen”, aldus de jury. “Daardoor levert Vrouwenplaza een nuttige bijdrage aan de versterking van de sociale cohesie in de stad.”

De prijs werd tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in de Fokker Terminal voor de elfde keer uitgereikt. Naast de Kartiniprijs werden achttien vrijwilligers in het zonnetje gezet door de gemeente. In totaal kwamen ruim 650 bezoekers naar de viering.


PEP is verantwoordelijk voor de organisatie en het werven van aanmeldingen voor de Kartiniprijs. Tijdens de viering van Internationale Vrouwendag verzorgde PEP twee workshops. Hierin hielpen we vrouwen (en mannen) dromen en (onbewuste) ambities naar boven te halen en om te zetten naar een actieplan. 

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Jaarverslag 2018

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

NLdoet 2020 zaterdags, nationale klusdag

NLdoet, dus Den Haag doet! Social-profitorganisaties hebben altijd klussen die maar blijven liggen. De koffiehoek opknappen, de tuin een grote beurt geven, het clubhuis voorzien van zuinige lampen etc. Herkenbaar? Dat zijn prima klussen om aan te bieden tijdens NLdoet! Dit jaar is NLdoet op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart. U kiest zelf op welke dag(en) u mee wilt doen. Oppepper voor gebouw of voor bewoners? Naast praktische klussen kunt u NLdoet ook aangrijpen om een feestelijke (verwen)dag te organiseren voor uw bezoekers of bewoners. Zo'n extraatje is makkelijker te realiseren met extra handen via NLdoet! U kunt een gratis oproep plaatsen op NLdoet. Natuurlijk moet u zelf ook voor tam-tam zorgen via hun nieuwsbrief, website, prikbord etc. Vergeet uw klus ook niet te plaatsen op de vacaturebank www.denhaagdoet.nl.  Initiatief van het Oranje Fonds omarmd door PEP Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2020 voor de 16e keer. Jaarlijks worden er landelijk bijna tienduizend klussen geklaard. Den Haag is steevast een van de koplopers. Ook dit jaar grijpen wij NLdoet aan om vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten. Nieuwe matches maken en verbinden in het algemeen vinden we belangrijk. Als organisatie komen er nieuwe vrijwilligers op uw pad en vice versa. De meerwaarde is dus niet alleen dat uw klus is geklaard. Maar ook dat er nieuwe vrijwilligers bij u over de vloer komen. Misschien wel voor vast! Aan de slag? Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.denhaagdoet.nl/nldoet.  Vergeet ook niet je eigen NLdoet poster te maken met dit handige format!