Vrijwilligerspunt Haagse Hogeschool geopend

8 maart 2016

Wethouder Karsten Klein opende woensdag 2 maart een vrijwilligerspunt in de Haagse Hogeschool. Een samenwerking tussen PEP met de Haagse Hogeschool en haar studenten.

Studenten doen vrijwilligerswerk om hun maatschappelijke betrokkenheid te uiten. Door te doen en daarvan te leren, als persoon en als aankomend beroepsbeoefenaar. Studenten doen ook onderzoek naar thema’s rond wereldburgerschap en de participatiesamenleving. Samen met PEP is de eerste stap gezet door de lancering van een vrijwilligerspunt van de Den Haag Doet vacaturebank in de HHS. Studenten kunnen daar elke dinsdag en donderdag terecht voor het vinden van passend vrijwilligerswerk.

Annemiek Haneveld (Senior Adviseur Vrijwillige Inzet)
“Zij zullen in gesprek gaan met studenten om te kijken waar hun talent ligt en wat voor hen de meerwaarde is van vrijwilligerswerk. Maar we gaan ook leuke acties doen om het vrijwilligerswerk in het zonnetje te zetten,”

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!