Vrijwilligerspunt De Burcht

20 november 2015

Vrijwilligers kunnen zelf zoeken naar vrijwilligerswerk in de online vacaturebank van Den Haag Doet. Daarnaast is het mogelijk om naar vrijwilligerswerk te zoeken via persoonlijke bemiddeling. Daarom werkt PEP samen met de Vrijwilligerspunten (i-Shops XL/ Servicepunten XL) in de stad. Graag laten wij u zien wat de medewerkers van een Vrijwilligerspunt zoal doen.

Vrijwilligerspunt De Burcht
Lisette van Irsen, intercedente bij Vrijwilligerspunt De Burcht en Merijn Kamphuis, coördinator bij Wijkcentrum De Burcht. Deze locatie is een van de 14 Vrijwilligerspunten van Den Haag en onderdeel van het Servicepunt XL, gelegen in de Schilderswijk aan de Stortenbekerstraat 201.

Wat doet het Vrijwilligerspunt?
Onze belangrijkste taak is om inwoners van Den Haag en specifiek in de Schilderswijk te bemiddelen naar vrijwilligerswerk, zowel op het Vrijwilligerspunt zelf als online via www.denhaagdoet.nl.  Ook onderhouden wij contact met organisaties uit de buurt en zorgen wij ervoor dat vacatures die zij plaatsen vervuld worden. 

Wat is er leuk aan het werk bij een Vrijwilligerspunt?
De diversiteit aan mensen en culturen, de contacten met bewoners en organisaties uit de wijk en het enthousiasme plus de motivatie van mensen om vrijwilligerswerk te gaan doen. 

Wat willen we bereiken?
We streven ernaar dat een kandidaat die bereidt is om vrijwilligerswerk te doen binnen 1 week wordt gematcht op passend vrijwilligerswerk. Hij/zij doet dat zelf door te solliciteren via www.denhaagdoet.nl of de intercedent helpt daarbij.  Als een organisatie een nieuwe vacature plaatst, dan is er binnen 1 week een match. Dat kan zolang er voldoende kandidaten zijn binnen Den Haag Doet. Verder is ons doel om mensen te bemiddelen die via de sociale dienst (WWB cliënten) naar ons worden doorgestuurd. Dit doen wij in samenwerking met de participatiewerkers van Zebra Welzijn. 

Meer informatie
Een overzicht van alle Vrijwilligerspunten in de stad vindt u op de website van Den Haag Doet
Terug

klantvragen

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!