Vrijwilligersacademie gelanceerd

7 december 2015

Hagenaars die vrijwilligerswerk doen en graag extra kennis of ervaring opdoen, kunnen terecht bij de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie. Via dit online platform is een compleet scholingsaanbod voor vrijwilligers te vinden: van cursus EHBO, social media of fondsenwerving tot omgaan met ongewenst gedrag. Wethouder Karsten Klein (Zorg en Welzijn) gaf maandag 23 november 2015 het startsein voor de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie.

De Den Haag Doet Vrijwilligersacademie is dé plek waar het scholingsaanbod voor vrijwilligers in Den Haag overzichtelijk bij elkaar gebracht wordt. Organisaties kunnen hier hun scholingsaanbod aanbieden en vrijwilligers vinden er workshops, cursussen en trainingen om hun kennis te verdiepen, vaardigheden te ontwikkelen of zich voor te bereiden op (nieuw) vrijwilligerswerk. De Den Haag Doet Vrijwilligersacademie is een initiatief van gemeente Den Haag en PEP Den Haag.

Wethouder Klein: "Vrijwilligerswerk is ontzettend belangrijk voor Den Haag. Maar liefst één op de vier Hagenaars draagt vrijwillig zijn of haar steentje bij in de zorg, op de sportvereniging, op school, in de kerk of op een andere plek. Zij doen zinvol en belangrijk werk en hun inzet is van onschatbare waarde voor de stad. Dat moeten we koesteren en daarom zorgen we voor goede ondersteuning van onze vrijwilligers. De Den Haag Doet Vrijwilligersacademie zorgt daarvoor."
 
Breed scholingsaanbod
Vrijwilligers kunnen via www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl kiezen uit ruim 90 cursussen. Het scholingsaanbod staat open voor alle Haagse vrijwilligers en is grotendeels gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er, in samenwerking met negentien Haagse zorgorganisaties, twee basistrainingen ontwikkeld voor vrijwilligers in de zorg. Vrijwilligers die werkzaam zijn als 'maatje' of in de begeleiding van individuele en/of groepen zorgvragers leren hier basisvaardigheden om hun werk goed te kunnen doen. Ook delen deze organisaties hun aanbod onderling zodat hun vrijwilligers gebruik kunnen maken van de brede expertise.
 
Het aanbod in de vrijwilligersacademie wordt doorlopend bijgewerkt en uitgebreid.
Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!