Tamara stelt zich graag aan je voor

17 juni 2019

"Op 8 april ben ik gestart als adviseur en trainer Informele Zorg. Informele zorg is gericht op mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Zelf houd ik me voornamelijk bezig met onderwerpen rondom mantelzorg. Hoe herken je verschillende types mantelzorgers, zoals de jonge mantelzorger, werkende mantelzorger of overbelaste mantelzorger?

Waar ik me onder meer op zal richten is het project Werk en Mantelzorg. Werkgevers begeleiden in het traject om mantelzorgvriendelijk te zijn.

Zowel mijn werkervaring als WMO adviseur, als mijn privé ervaring en als jonge mantelzorger, zorgen voor een goede basis voor mijn werk bij PEP.

Daarnaast ga ik trainingen verzorgen op het gebied van mantelzorg en de samenwerking tussen mantelzorgers en zorgvrijwilligers. Kortom, genoeg te doen en interessante uitdagingen.

Tamara bij Omroep Human
Wat ook leuk is om te vertellen, in mijn eerste maand bij PEP heb ik meegewerkt aan het tv-programma De Publieke Tribune; wie zorgt voor de mantelzorger? 

Kijk hier het stukje van Tamara vanaf minuut 41:10

Wat mij altijd opvalt als het over mantelzorg gaat is dat we er uren over kunnen doorpraten, als het eenmaal bespreekbaar is gemaakt. Mijn tip is dan ook: als je zelf vermoedt dat je mantelzorger bent, zoek iemand op die hier al ervaren in is. Of als je iemand ziet waarvan jij denkt: zou het? Maak het bespreekbaar. Hoe gaat het? kan al een mooi gesprek opleveren en kan al een begin zijn van bewustwording."

Terug

praktijkverhalen

Jaarverslag 2018

Familiezorg bij Kompassie

klantvragen

Hoe kom ik als organisatie aan geschikte vrijwilligers?

Op het platform Den Haag Doet is veel relevante informatie te vinden. Na aanmelding kunt u gebruik maken van alle faciliteiten op de website: vacatures plaatsen, kandidaten zoeken, activiteiten en cursussen aanmelden en vrijwilligers vinden. In het PEP E-book, de praktische gids voor organisaties die met vrijwilligers werken is een heel hoofdstuk geweid aan werken met vrijwilligers.

agenda

Bijeenkomst ‘In gesprek met ouderen over eten’

Problemen rondom de voeding komen veelvuldig en steeds vaker voor bij thuiswonende ouderen.