Eerste cursus van zes uit de leergang ´Beter besturen´

12 september 2016

Verslag eerste cursus van zes uit de leergang 'Managen en Besturen van een Vrijwilligersorganisatie'

Op 12 september vond van 19.00 tot 21.00 uur de eerste cursus van zes uit de leergang 'Managen en Besturen van een Vrijwilligersorganisatie' plaats ten huize PEP. Op het programma stond in het eerste deel van de avond een introductie in de wondere wereld van het vrijwilligerswerk. Cursisten kregen handvatten aangereikt om vrijwilligerswerk in perspectief te plaatsen. Immers, vrijwilligerswerk dient voor een organisatie een ander doel dan voor een vrijwilliger en de maatschappij in haar geheel. Uit de discussie die hierop volgde bleek dat het definiëren van wat vrijwilligerswerk is en, in het verlengden daarvan, wat een vrijwilligersorganisatie dan moet zijn, niet altijd even evident.

In het tweede deel gingen we samen met de deelnemers op zoek naar een goede formulering van hun missie en hun visie. Want als je zelf niet helder hebt wat je doet en wat je bestaansrecht is als organisatie, hoe kan je dan verwachten dat je vrijwilligers dat weten? Vanuit deze missie en visie bouwen we de komende weken verder.

Ook deze leergang volgen? Dat kan!
De volgende curus staat in het teken van 'Het bestuur en beter besturen'. U kan zich voor elk onderdeel afzonderlijk inschrijven. Let wel, de plaatsen zijn beperkt! Meer informatie en direct inschrijven doet u via Den Haag Doet Vrijwilligersacademie of via de 'inschrijven' knop hieronder. 

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?