"Met hulp kunnen we meer vitamines verdelen onder de mensen"

7 april 2020

Paardekooper schenkt Achterban Werkt! verpakkingsmaterialen via Do Good

De zon schijnt voor Jan Corsius niet alleen buiten, maar ook bij Achterban Werkt!, wijkwinkel Bij Betje en Lichtpuntjes van Mariahoeve. Vanmiddag heeft Jan samen met zijn team bij Koninklijke Paardekooper Group in Den Haag verpakkingsmateriaal in ontvangst mogen nemen om mensen in Den Haag te voorzien van een gezonde en lekkere maaltijd. 

Het team van Achterban Werkt staat trots bij de dozen met verpakkingsmateriaal

Vorige week heeft Jan Corsius van Stichting Achterban Werkt! een hulpvraag op de website www.dogood.nu geplaatst. Zij zijn op zoek naar verpakkingsmaterialen om maaltijden te verpakken voor Haagse inwoners die anders volledig afhankelijk zijn van de voedselbank. Achtervan Werkt! (powered bij Reakt) is een samenwerking van Lichtpuntjes van Mariahoeve en wijkwinkel bij Betje. Met elkaar bereiden en bezorgen zij zo'n 150 maaltijden per dag. Iedere vorm van hulp is dus voor Jan en zijn team mooi meegenomen.

Zo heeft Monique de Bree van Do Good contact gezocht met Koninklijke Paardekooper Group, een bedrijf die verpakkingsmaterialen levert aan onder andere de voedselindustie, horeca en retail. Hoewel zij veel verzoeken krijgen voor sponsoring, waren zij gelijk bereid om Achterban Werkt! te helpen. Lyanne Paardekooper, Chief Marketing Officer (CMO) van Koninklijke Paardekooper Group: “In deze moeilijke tijd moeten we extra goed voor kwetsbare groepen in onze samenleving zorgen. Wij waarderen het initiatief van Achterban Werkt énorm en dragen daar met onze verpakkingen graag een steentje aan bij.”

Jan en zijn team zijn in ieder geval blij met de royale donatie van de Koninklijke Paardekooper Group en kan nu zeker drie weken vooruit met alle verpakkingsmaterialen waaronder etensbakjes, fruitsalade bakjes, soepbekers, tasjes en inpakpapier.

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!