Methodiek: Van onderop bouwen aan organisatiedoelen

10 oktober 2016

Deze methodiek is bedoeld voor vrijwilligersorganisaties, zoals bewonersorganisaties of andere organisaties waarbij taken verdeeld zijn in afzonderlijke afdelingen of units. U gebruikt deze methodiek als bestuur of coördinator samen met de vrijwilligers uit bijvoorbeeld werkgroepen. In 5 eenvoudige stappen krijgt u zo een beeld van waar de vrijwilligers naartoe willen en wat ze daarvoor nodig hebben van het bestuur.

U kan met de kennis van wat vrijwilligers verwachten van het bestuur, deze methodiek ook als bestuur toepassen. Zo worden de wederzijdse verwachtingen goed in beeld gebracht en kan u hieromtrent concrete afspraken maken.

Indien u hulp wilt bij de toepassing van de methodiek in uw organisatie kan u contact opnemen met Tim ’S Jongers, Coördinator Kenniscentrum bij PEP. Maar ook wanneer u iemand uit uw organisatie wilt opleiden om zelf met de methodiek aan de slag te gaan, ondersteunen wij u graag!

Download de de methodiek: Van onderop bouwen aan organisatie doelen

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!