Subsidie stimuleren vrijwillige inzet

19 december 2016

De subsidieregeling Stimuleren Vrijwillige Inzet van gemeente Den Haag wordt in 2017 doorgezet. Op basis van deze regeling kunt u als non-profit instelling, die uitvoering geeft aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015, subsidie aanvragen om bijvoorbeeld meer vrijwilligers te werven, maar ook om vrijwilligers te trainen die u al in huis heeft. Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente Den Haag.

Wilt u kosteloos hulp bij het aanvragen van subsidie, het werven van vrijwilligers of ander advies rond vrijwilligersbeleid? Neem contact op met Annemiek Haneveld. Wilt u direct zelf antwoorden op uw vragen vinden? Zoek ze op in het PEP e-book

De subsidie is bedoeld voor Haagse non-profitinstellingen die:

  • uitvoering geven aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015. Dat betekent dat u niet-medische vormen van ondersteuning biedt aan kwetsbare groepen, zoals ouderen, dak- en thuislozen en mensen met een beperking of psychische problemen. De ondersteuning is gericht op het bevorderen van zelfredzaamheid en deelname aan de samenleving.
  • minimaal in 3 stadsdelen bewoners en instellingen bereiken.
  • minimaal voor 70% met vrijwilligers werken.
Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren