Presentatie en werksessies respijtzorgonderzoek

8 november 2016

In het voorjaar van 2016 deed PEP Den Haag uitvoerig onderzoek naar respijtzorg (= vervangende mantelzorg) in Den Haag. De resultaten daarvan zijn vandaag gepresenteerd aan (zorg)organisaties en aan de opdrachtgever gemeente Den Haag. Aanleiding voor het onderzoek was dat mantelzorgers en professionals de weg naar respijtzorg nog niet goed kunnen vinden. Gerben Hagenaars, Directeur Zorg van de gemeente, nam het onderzoeksrapport  in ontvangst. Hij kon meteen positief nieuws melden: er is al op verschillende punten actie ondernomen. Een van die actiepunten is dat het aanbod aan respijtzorg – dat nu in de Respijtwijzer Den Haag staat – in verbeterde vorm wordt opgenomen op www.denhaagmantelzorg.nl. Integratie van deze informatie en verbetering van de vindbaarheid was slechts een van de aanbevelingen uit het rapport. U kunt het rapport en/of de samenvatting hieronder downloaden.

Na de presentatie gingen de aanwezige professionals – zo’n 60 personen – in werksessies aan de slag met de conclusies en aanbevelingen. Hiermee is een belangrijke stap gezet naar betere ondersteuning voor Haagse mantelzorgers.

Lees het volledige onderzoeksrapport
Lees de bijlagen bij het onderzoeksrapport
Lees de samenvatting van het onderzoeksrapport

Terug

praktijkverhalen

Rapport Inclusieve Mantelzorgondersteuning

Jaarverslag 2017

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Kan PEP helpen bij de ondersteuning van mantelzorgers?

PEP helpt u daarbij met: voorlichting- en adviestrajecten, het beschikbaar stellen van tools, en methodieken, het uitvoeren van onderzoeksprojecten, het verzorgen van trainingen en workshops op maat, op open inschrijving, met e-learnings en train-de-trainer technieken.

agenda

Kleurrijke Mantelzorg

Hoe kunnen we mantelzorgers van kleur beter bereiken, ondersteunen en verbinden? Kom uw ervaring en kennis delen en verrijken!