PEP vrijwilligerspunt Vluchtelingenwerk

13 februari 2018

Het PEP vrijwilligerspunt Vluchtelingenwerk is volop in beweging!

PEP heeft drie vrijwilligersvacaturebanken waar u wordt geholpen door intercedenten. Op de Riviervismarkt 2 is behalve de vacaturebank ook het kantoor van PEP. Bij de Binckhorstlaan zijn behalve de gewone intercedenten, ook intercedenten gespecialiseerd om vluchtelingen aan vrijwilligerswerk te helpen. En sinds kort kunnen vluchtelingen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk ook terecht op de Hooftskade. Deze laatste vacaturebank is er specifiek voor vluchtelingen.

Vrijwilligerspunt Vluchtelingenwerk locatie Hooftskade 91
[email protected]
telefoonnummer: 06 534 147 29
Openingstijden:
donderdag 9.30 tot 15.30 uur
vrijdag 9.30 tot 12.30 uur

Vrijwilligerspunt locatie Binckhorstlaan 119
[email protected]
telefoonnummer: 06 534 156 08
Openingstijden:
maandag t/m donderdag 9.30 tot 15.30 uur
vrijdag 9.30 tot 12.30 uur

De enthousiaste, vrijwillige intercedenten voeren gesprekken met alle kandidaten en er wordt gekeken wat de vluchteling nodig heeft op het gebied van vrijwilligerswerk. Dit vrijwilligerswerk wordt zoveel mogelijk in de woonomgeving van de statushouder gezocht, zodat deze diens sociale netwerk kan vergroten. Maar er wordt ook gekeken naar welke vaardigheden iemand nodig heeft om de stap naar regulier werk te vergroten.
 
Kent u statushouders die interesse hebben in vrijwilligerswerk? 
Of kent u iemand die Tigrinya (taal die wordt gesproken in vooral Eritrea en de Ethiopische regio Tigray) spreekt, en het leuk vindt om als tolk ondersteuning te bieden bij intakegesprekken en/of geïnteresseerd is om als intercedent bij het vrijwilligerspunt aan te sluiten?
 
Neem dan contact op met het PEP team via 06 53 41 47 29 of mail naar [email protected]

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren