PEP-talk: zet uw maatschappelijk initiatief op de kaart!

5 april 2016

Het aantonen van maatschappelijke meerwaarde wordt steeds belangrijker voor non-profitorganisaties. Financiers vragen er om, klanten en gemeenten willen het weten, maar ook organisaties zelf willen inzicht in wat hun werk oplevert. In deze PEP-talk op donderdag 12 mei krijgt u de tools in handen om uw maatschappelijk initiatief op de kaart te zetten en naar waarde te schatten.

Meld u nu aan voor de PEP-talk!


Hoe gaat u voorbereid naar de gemeente toe?
Burgers en gemeente lijken soms wel een andere taal te spreken. Ze staan dichter bij elkaar dan ooit! Het Instituut voor Publieke Waarde bracht vorig jaar het boek Hoe waardeer je een maatschappelijk initiatief? uit. Het toont met verhalen uit de praktijk aan dat maatschappelijke initiatieven samen met gemeenten hun toegevoegde waarde kunnen vergroten. Naast de mooie verhalen helpt het boek toekomstige iniatiefnemers om hun eigen waarde te bepalen en te vergroten. Het is met recht een handboek voor publieke ondernemers geworden. Voor deze PEP-talk komt Albert Jan Kruiter met no nonsense tips and tricks ons vertellen hoe u uw idee zo kan uitwerken, dat de gemeente wel mee moet doen!

Hoe kunt u de maatschappelijke waarde van uw initiatief bekendmaken?
De MAEXchange is een instrument dat op eenvoudige wijze de maatschappelijke waarde van initiatieven inzichtelijk maakt, op basis van gegevens van de initiatiefnemer en de gebruiker. Door inzicht te geven in maatschappelijke waarde, maakt de MAEXchange een tot nu toe moeilijk te doorgronden sector transparant. Het is een eenvoudig instrument dat snel laat zien wat de maatschappelijke waarde van uw initiatief is. Zo kunt u zien wat waar gebeurt, maar ook hoe initiatieven maatschappelijke meerwaarde realiseren, welke effecten ze op het welzijn van mensen hebben en wat er nodig is om beter te kunnen presteren. De MAEXchange is er voor initiatiefnemers die willen delen met anderen wat ze doen en op zoek zijn naar partners, geld, media aandacht, materialen, kennis etc.

Goed voorbereid en de maatschappelijke waarde is bekend, wat nu?
Het is van groot belang dat u zich goed voorbereid om eventuele partners en gemeente over te halen om te investeren in uw initiatief. Maar wat kunt u ermee in de praktijk?

Hoe krijgt u een bedrijf voor uw organisatie aan het werk?
De Haagse Uitdaging is een zakelijk netwerk van Haagse ondernemers dat verbinding legt met maatschappelijke organisaties. Ondernemers dagen elkaar uit om dat wat ze al in huis hebben, in te zetten voor maatschappelijke organisaties. Hoe beter u bent voorbereid, des te groter de kans dat uw uitdaging wordt aangegaan! Immers, ook ondernemers willen weten welke waarde uw initiatief heeft voor de maatschappij.

De do’s and dont’s bij een fondsaanvraag
Maar naast betrokken ondernemers stimuleren zijn er natuurlijk ook nog de financiën. Voor maatschappelijke initiatieven zijn fondsen dan het meest voor de hand liggend. Maar ook zij hebben hun spelregels en willen weten welke waarde u toevoegt. Kortom, even sparren met een fonds om zo tot de perfecte aanvraag te komen.

PEP-talk programma
17.30 – 18.00: inloop + broodje
18.00 – 18.45: IPW, hoe gaat u als burgerinitiatief voorbereid naar de gemeente toe?
18.45 – 19.00: vragen en korte pauze
19.00 - 19.45: MAEXchange: Hoe kunt u de maatschappelijke waarde van uw initiatief bekend maken?
19.45 – 20.00: vragen en korte pauze
20.00 – 20.15: do’s and dont’s bij een fondsaanvraag
20.15 – 20.30: de Haagse Uitdaging: Hoe krijgt u een bedrijf voor uw organisatie aan het werk?
20.30 – 21.00: borrel en napraten

Meld u aan voor de PEP-talk


Datum en locatie PEP-talk
Datum en tijd: donderdag 12 mei 2016, 17.30 – 20.30 uur
Locatie: PEP, Riviervismarkt 2, Den Haag

PEP-talk: zet uw maatschappelijk initiatief op de kaart!  5 april 2016
PEP-talk
Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Haags Keurmerk, start nieuw traject

Online traject > Zet de puntjes op de i bij jouw vrijwilligersbeleid en behaal het certificaat!