PEP bij RTV Discus

28 januari 2017

Samen met Wim Manasso (Haagse Emancipatie Ambassadeur) en Jeroen van Dijken (VVD) was PEP adviseur Nathaly Mercera te gast bij de Stamtafel Discussie op RTV Discus. Zij gingen in gesprek over emancipatie in Den Haag. 

"Is emancipatie nog nodig?" vraagt presentator Joop Schouten. "Ja," zegt Nathaly, "in de wet zijn we allemaal gelijk, maar het gaat erom wat er in de praktijk gebeurt." In die praktijk blijkt dat vrouwen wel meer zijn gaan werken, maar door de participatiesamenleving ook genoodzaakt zijn om meer zorgtaken op zich nemen. Daarom is een fulltime baan voor veel vrouwen niet haalbaar. 
Er ligt behalve voor vrouwen, ook een taak voor mannen wat betreft emancipatie. Zij zorgen relatief minder en werken nog altijd meer. Wederom vaak omdat veel fulltime banen niet te combineren zijn met zorgtaken. "Voor mannen die wíllen zorgen, moet het ook mogelijk gemaakt worden" aldus Nathaly.

Bekijk de hele uitzending hier.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Jaarverslag 2018

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

NLdoet 2020 zaterdags, nationale klusdag

NLdoet, dus Den Haag doet! Social-profitorganisaties hebben altijd klussen die maar blijven liggen. De koffiehoek opknappen, de tuin een grote beurt geven, het clubhuis voorzien van zuinige lampen etc. Herkenbaar? Dat zijn prima klussen om aan te bieden tijdens NLdoet! Dit jaar is NLdoet op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart. U kiest zelf op welke dag(en) u mee wilt doen. Oppepper voor gebouw of voor bewoners? Naast praktische klussen kunt u NLdoet ook aangrijpen om een feestelijke (verwen)dag te organiseren voor uw bezoekers of bewoners. Zo'n extraatje is makkelijker te realiseren met extra handen via NLdoet! U kunt een gratis oproep plaatsen op NLdoet. Natuurlijk moet u zelf ook voor tam-tam zorgen via hun nieuwsbrief, website, prikbord etc. Vergeet uw klus ook niet te plaatsen op de vacaturebank www.denhaagdoet.nl.  Initiatief van het Oranje Fonds omarmd door PEP Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2020 voor de 16e keer. Jaarlijks worden er landelijk bijna tienduizend klussen geklaard. Den Haag is steevast een van de koplopers. Ook dit jaar grijpen wij NLdoet aan om vrijwilligerswerk in de schijnwerpers te zetten. Nieuwe matches maken en verbinden in het algemeen vinden we belangrijk. Als organisatie komen er nieuwe vrijwilligers op uw pad en vice versa. De meerwaarde is dus niet alleen dat uw klus is geklaard. Maar ook dat er nieuwe vrijwilligers bij u over de vloer komen. Misschien wel voor vast! Aan de slag? Voor aanmelding, extra informatie, het laatste nieuws en tips en inspiratie voor een fantastische NLdoet activiteit kun je terecht op www.denhaagdoet.nl/nldoet.  Vergeet ook niet je eigen NLdoet poster te maken met dit handige format!