PEP bij RTV Discus

28 januari 2017

Samen met Wim Manasso (Haagse Emancipatie Ambassadeur) en Jeroen van Dijken (VVD) was PEP adviseur Nathaly Mercera te gast bij de Stamtafel Discussie op RTV Discus. Zij gingen in gesprek over emancipatie in Den Haag. 

"Is emancipatie nog nodig?" vraagt presentator Joop Schouten. "Ja," zegt Nathaly, "in de wet zijn we allemaal gelijk, maar het gaat erom wat er in de praktijk gebeurt." In die praktijk blijkt dat vrouwen wel meer zijn gaan werken, maar door de participatiesamenleving ook genoodzaakt zijn om meer zorgtaken op zich nemen. Daarom is een fulltime baan voor veel vrouwen niet haalbaar. 
Er ligt behalve voor vrouwen, ook een taak voor mannen wat betreft emancipatie. Zij zorgen relatief minder en werken nog altijd meer. Wederom vaak omdat veel fulltime banen niet te combineren zijn met zorgtaken. "Voor mannen die wíllen zorgen, moet het ook mogelijk gemaakt worden" aldus Nathaly.

Bekijk de hele uitzending hier.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Jaarverslag 2018

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

Slotbijeenkomst 2019 De Haagse Maatschap

Slotbijeenkomst De Haagse Maatschap 2019 met als thema is 'De aanhouder wint'. Terug- en vooruitblik en inspirerende sprekers die door stug volhouden ver zijn gekomen.