Oproep: deelnemers mantelzorg onderzoek gezocht

9 mei 2017

Doet u mee met het onderzoek naar mantelzorgondersteuning in Den Haag?

In samenwerking met het Instituut Bestuurskunde (Universiteit Leiden) doet PEP Den Haag onderzoek naar het gebruik van respijtvoorzieningen door mantelzorgers. Ondanks dat er in de gemeente Den Haag veel diensten en producten beschikbaar zijn om mantelzorgers te ontlasten, is het nog altijd niet voor iedereen even makkelijk om de weg naar deze voorzieningen te vinden. In dit onderzoek gaan we kijken waar zich nu precies de grootste hobbels en problemen voordoen en op welke manier die drempels kunnen worden verlaagd of weggenomen. Daarvoor gaan we niet alleen in gesprek met mantelzorgers en zorgvragers zelf, maar ook met verschillende professionals die in hun dagelijkse praktijk ook vaak te maken hebben met mantelzorgers.

Daarom doen we hier ook een oproep: we willen graag in contact komen met huisartsen, apothekers, wijkzorgteams, cliëntondersteuners, en MVO-consulenten. Dus bent of kent u iemand die beschikbaar is voor een interview (duur: +/- 1uur) ergens in de periode mei tot en met september, laat het ons dan weten door contact op te nemen met Tim 'S Jongers, coördinator kenniscentrum, [email protected] 070 - 302 44 15.

Terug

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?