Even voorstellen... Nathaly Mercera

14 mei 2019

“Ik zet me al meer dan 15 jaar in voor emancipatie, dus toen er bij PEP behoefte was aan een Programma coördinator Emancipatie en Diversiteit was ik blij dat ons team mij daarvoor vroeg. Of het nu gaat om de emancipatie van vrouwen, van mannen of van LHBT+, er zijn nog veel mogelijkheden om gelijkwaardigheid onder burgers te ontwikkelen. Want als je een stad wilt waarin iedereen meedoet, moet iedereen allereerst een gelijkwaardige kans krijgen om mee te kunnen doen. Juist nu zijn er zoveel mooie organisaties in de stad die zich inzetten voor gelijke kansen, ik weet zeker dat we samen met deze organisaties onze doelen gaan bereiken."

"Wat die doelen dan zijn? Veel organisaties zetten zich in om bewustwording te creëren of migrantengroepen een gelijkwaardige plek te geven in de samenleving. Zij kunnen bij ons terecht om verder te professionaliseren met hulp van onze Helpdesk voor maatschappelijke initiatieven. Of zij kunnen zich aansluiten bij bijvoorbeeld het Haagse Emancipatie Netwerk. Bovenal zetten we ons in voor de economische zelfstandigheid van vrouwen. Als zij zelfredzaam zijn, kunnen ze hun eigen keuzes maken en een voorbeeld zijn voor hun kinderen. Dit doen we niet alleen, maar met tal van organisaties via De Haagse Maatschap. Want samen staan we sterk. Wil jij ook sterk staan? Sluit je aan! Lees hier alles over onze programma`s Emancipatie en Diversiteit, of mail me om kennis te maken.”

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

agenda

Leergang Diversiteit & sensitiviteit voor leden van cliëntenraden

Den Haag is een ‘super diverse’ stad. Meer dan de helft van de inwoners heeft een migratieachtergrond.