De vrijwilligers van Moeder en Dochter bieden maatschappelijke ondersteuning

24 april 2020

Stichting Moeder en Dochter organiseert ook tijdens de Coronacrisis diverse activiteiten en werkt hard om vrouwen en meisjes uit het stadsdeel Centrum te ondersteunen en uit hun isolement te halen.  

“Wij zijn nog steeds actief met onze doelgroep van maandag tot en met zaterdag en van 10 tot 17 uur.  Alle 25 kadervrijwilligers (docenten en begeleiders) geven o.a. voorlichting en taallessen op afstand”.  Aldus Rahma voorzitter van de stichting. De organisatie heeft een groot bereik in de Schilderswijk, ook onder ouderen.  Rahma vervolgt: “We geven ook voorlichting over de adviezen van het RIVM.  We verspreiden via WhatsApp de juiste informatie in eigen taal en adviseren vrouwen en meisjes om geduldig te zijn, zich aan de voorgeschreven regels te houden en niet fabeltjes en complottheorieën te geloven. Er wordt immers veel misleidende informatie uit de hele wereld verspreid en dat brengt veel vrouwen in verwarring”.

Activiteiten zoals Taalles en naailes gaan gewoon door. Mooi te zien dat vrouwen ook mondkapjes maken. Er wordt samengewerkt met de politie, GGD, Haagse Ontmoeten, Stichting Zebra en diverse organisaties uit de Schilderswijk. Vrijwilligers van de stichting helpen ook mee om voedselpakketten te verspreiden en om boodschappen geïsoleerde ouderen te doen. Het is de bedoeling dat we voor elkaar staan en juist nu onze kwetsbaren, volgens Rahma.  

De stichting heeft telefonische spreekuren voor haar doelgroep. Via WhatsApp en Zoom worden vrouwen gecoacht en begeleid in het voorkomen stress, zij werken aan hun vitaliteit en opvoedingsvaardigheden. Levensbeschouwelijke begeleiding is ook een belangrijk thema. Moslim gezinnen in de Schilderswijk maken zich zorgen over zaken zoals begraafplaatsen, sinds het niet meer mogelijk is om in het land van herkomst te begraven.

Rahma signaleert dat er sinds scholen dicht een aantal gezinnen in stress leven. Zij wonen erg krap in beschimmelde woning, kinderen hebben niet de nodige faciliteiten voor onderwijs op afstand en vele ouders zijn goed in staat om hun kinderen te helpen. Er worden dagelijks heel veel vragen gesteld. Wij proberen alle vragen te beantwoorden en hebben een goed netwerk opgebouwd om mensen te verwijzen maar wel met een warme overdracht!

Wilt u samenwerken of meehelpen als vrijwilliger?
Neem contact op met stichting Moeder en Dochter.

Adres: Snijdersstraat 35, 2525 BT, ’s-Gravenhage
Telefoonnummer: 06 45906107
E-mail: [email protected]
>Bezoek de Facebookpagina

Terug

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

PEP Talk: Nieuwe vrijwillige energie

Hoe kunnen we leren van initiatieven die zijn ontstaan in coronatijd en deze verduurzamen?