Mantelzorgcampagne van start

29 juni 2017


Gemeente Den Haag wijst mantelzorgers via een campagne actief op mogelijkheden voor ondersteuning: U vindt het vanzelfsprekend wij noemen het mantelzorg

In Den Haag zorgen maar liefst 94.000 mantelzorgers voor hun naaste. De gemeente waardeert de inzet van mantelzorgers en vindt het belangrijk dat ze dit kunnen blijven doen. Daarom lanceert de gemeente een campagne “U vindt het vanzelfsprekend, wij noemen het mantelzorg” die meer bekendheid moet geven aan de ondersteuningsmogelijkheden voor Haagse mantelzorgers.

De campagne bouwt voort op de bewustwordingscampagne van 2016 en vertelt ook wat mantelzorg is. Dat is nodig omdat veel mantelzorgers zichzelf niet als mantelzorger herkennen. Zij vinden de zorg die zij geven vanzelfsprekend. Maar dat betekent niet dat mantelzorgers alles alleen hoeven te doen.

Onder andere via posters op glas- en papiercontainers in de stad en spotjes op de radio en TV spoort de gemeente mantelzorgers een bezoek te brengen aan de website van Den Haag Mantelzorg of binnen te lopen bij de Servicepunten (XL).

Nieuwsgierig naar alle uitingen? Klik hier.
 
Bent u zorgprofessional en wilt u meewerken aan onderzoek naar mantelzorgondersteuning? Meldt u dan hier aan.Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Kan PEP helpen bij de ondersteuning van mantelzorgers?

PEP helpt u daarbij met: voorlichting- en adviestrajecten, het beschikbaar stellen van tools, en methodieken, het uitvoeren van onderzoeksprojecten, het verzorgen van trainingen en workshops op maat, op open inschrijving, met e-learnings en train-de-trainer technieken.

agenda

Slotbijeenkomst 2019 De Haagse Maatschap

Slotbijeenkomst De Haagse Maatschap 2019 met als thema is 'De aanhouder wint'. Terug- en vooruitblik en inspirerende sprekers die door stug volhouden ver zijn gekomen.