Maatschappelijke stage hoort bij Den Haag

18 december 2018

Met de maatschappelijke stage (MaS) maken jongeren meestal voor het eerst kennis met vrijwilligerswerk. Die ervaring helpt jongeren om later vrijwilligerswerk te doen dat past bij wie zij zijn, bij wat ze willen bereiken en wat ze belangrijk vinden voor de samenleving.

In Den Haag blijven scholen en organisaties de maatschappelijke stages organiseren. Ook al is de landelijke verplichting al een tijd vervallen. Docenten zien hoe hun leerlingen opbloeien door de ervaring om 'iets voor een ander te doen' en organisaties bieden jonge vrijwilligers een kans om een tijdje mee te draaien. In ruil daarvoor krijgen zij een frisse blik op hun organisatie.

Daarom blijven we ook in 2019 leerlingen, scholen en organisaties ondersteunen bij de uitvoering van de maatschappelijke stages. De website www.haagsestage.nl is het kleine zusje van Den Haag Doet. Op deze speciale site vindt u de online stagebank en kunnen organisaties, leerlingen en scholen terecht voor tips rond de uitvoering van de MaS.

Jongeren zijn blij

Wist u bijvoorbeeld dat....

...meer dan 50% van de Haagse middelbare scholen MaS aanbiedt?

Ondanks dat de maatschappelijke stage niet meer verplicht is, blijft het populair onder Haagse scholen. Het Algemeen Dagblad interviewde PEP en schreef een artikel over waarom de MaS populair blijft in onze stad.

> Lees het artikel op de website AD

...u maatschappelijke stages kunt aanbieden op onze stagebank?

Met uw inloggegevens van Den Haag Doet kunt u ook maatschappelijke stages plaatsen in de stagebank van www.haagsestage.nl.

Als uw bestaande vrijwilligersvacatures ook geschikt zijn voor middelbare scholieren, dan kunt u de optie "maatschappelijke stage aanvinken". De vacature verschijnt dan vanzelf op haagsestage.nl, waar jongeren zoeken naar leuke vacatures. Let wel op de minimumleeftijd.

> Bied hier direct een stage aan

...er behoefte is aan vacatures voor leerlingen vanaf 13 jaar?

We merken dat veel scholen hun leerlingen in het eerste en tweede leerjaar maatschappelijke stage laten lopen. Dan zijn de jongeren tussen 13 en 15 jaar oud. Dat is best jong, maar met de juiste begeleiding en in overleg met de school zijn ook jonge leerlingen heel goed in staat om maatschappelijke stage te lopen.

Geeft u jonge leerlingen een kans? Als uw stage of vrijwilligersvacature ook geschikt is voor jongeren vanaf 13 jaar, pas dan de leeftijd van uw vacature door in te loggen op denhaagdoet.nl. Vink de optie "maatschappelijke stage" aan en vul de minimale leeftijd in.

> Log in op Den Haag Doet en pas uw vacature aan

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren