Lobbyt u al?

2 mei 2017

Voor bijna elke vrijwilligersorganisatie is het interessant om medestanders te krijgen, bijvoorbeeld onder lokale politici. ‘Lobbyen’ is een uitgelezen methode. Wees er wel zeker van dat u daar op tijd mee begint. Politieke partijen ontwikkelen bijvoorbeeld al in hun verkiezingsprogramma’s het toekomstig beleid. Daarom is het belangrijk ruim voor de verkiezingen in gesprek te gaan. Beïnvloeden lukt niet meer als er al een uitgewerkt beleidsvoorstel op agenda van de gemeenteraad staat.

Relaties opbouwen is een van de hoofdelementen uit lobbyen. Daarmee kunt u per direct beginnen. Vooral in campagnetijd zoeken kandidaat-raadsleden contact met de stad, profiteer daarvan. Maar u kunt meer doen. U leest er alles over in de handige toolkit die u hier kunt downloaden. De toolkit is ontwikkeld door het NOV en de Lobbyvakschool. Aanleiding is de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. U kunt de toolkit echter ook heel goed inzetten voor reguliere lobby. Als u lobbyen inpast in uw dagelijkse werk dan heeft uw organisatie daar doorlopend profijt van!

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat zijn zorgvrijwilligers?

Zorgvrijwilligers zijn mensen die bij het begin van hun activiteiten nog geen band hadden met de zorgvrager. Ze kiezen dus bewust voor hun bijdrage aan de zorg. Bijvoorbeeld een gepensioneerde sportleraar die bewegingslessen organiseert in een zorginstelling.

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren