Inventarisatie maatschappelijke inzet op haagse VO scholen

11 september 2016

Na het wegvallen van de verplichten van de Maatschappelijke stage, zag PEP het als haar rol om een onderzoek te doen naar behoeften van scholen mbt de maatschappelijke inzet van hun leerlingen. Immers, het wegvallen van de stages betekent niet het wegvallen van de relevantie van maatschappelijke inzet. Integendeel.

Uit het onderzoek blijkt dat scholen de vormgeving van maatschappelijke inzet nog steeds op hun netvlies hebben staan. Echter, steeds meer grijpen zij naar alternatieven op de MaS. Ook geven zij aan dat docenten vaak niet geheel op de hoogte zijn van de veranderingen op het sociale domein en binnen de civil society. Gezien vrijwilligerswerk, civil society en de participatiesamenleving nog niet zijn opgenomen in de lessen maatschappijleer en aanverwanten, hoeft dit niet te verwonderen. Men staat bijgevolg open voor een verdieping in deze stof en dit ten behoeve van de scholieren die de betrokken burgers van morgen uitmaken.

Het gehele onderzoek kan u hier terug lezen. Bij vragen kan u terecht bij Aysien Zondervan. Stuur een email [email protected] of bel 070 - 302 4476.

Save the date!

Op 17 november van 18.00 tot 20.00 uur organiseert PEP een PEP-Talk: “Nieuwe perspectieven op de toekomst van onze scholieren”.

U mag zich verwachten aan een inspirerende avond!

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren