Eerstejaarsstudenten Pedagogiek op weg helpen

8 juni 2018

De opleiding Pedagogiek van De Haagse Hogeschool organiseert in de introductieperiode diverse activiteiten voor de eerstejaarsstudenten Pedagogiek van het nieuwe studiejaar 2018-2019. Een van de activiteiten is om de studenten op woensdag 29 augustus en donderdag 30 augustus kennis te laten maken met de praktijk. PEP Den Haag is de verbindende schakel en helpt de opleiding Pedagogiek om in contact te komen met mogelijke organisaties waar de nieuwe studenten hun eerste praktijkervaring kunnen opdoen.

Kennismaken met de praktijk
In het eerste jaar van de opleiding Pedagogiek krijgen de studenten veel  theorie die zij meteen in de praktijk brengen. Vanaf het eerste studiejaar lopen de studenten stage en zitten zij aanzienlijk minder in de collegebanken ten op zichten van andere eerstejaarsstudenten. Zo leren en ontdekken de studenten snel welke doelgroep of richting hen het meeste aanspreekt. Door de studenten in de eerste weken kennis te laten maken met de praktijk, ontdekken zij direct hoe het is om in het ‘echt’ aan de slag te gaan. Daarnaast dragen zij ook bij aan een goed maatschappelijk doel.  

Organiseren vrijwilligersactiviteit
Een goede kennismaking met de praktijk is door de studenten tijdens de introductieweek op woensdag 29 augustus of donderdag 30 augustus een vrijwilligersactiviteit te laten doen op locatie. In samenspraak met de organisatie wordt de activiteit door de studenten bedacht. Een groep bestaat uit maximaal 15 studenten, waarvan twee studenten de contactpersonen zullen zijn.

Wilt u de eerstejaarsstudent ook op weg helpen?
Heeft uw organisatie ook interesse om eerstejaarsstudenten Pedagogiek van De Haagse Hogeschool de mogelijkheid te bieden om een vrijwilligersactiviteit op uw locatie uit te laten voeren? Neem dan contact op met Wai-Kin Chung, adviseur informele zorg, voor meer informatie of om uw organisatie aan te melden.

Terug

praktijkverhalen

Mantelzorg Werkt!

Avond voor Vrijwilligersorganisaties 2019

klantvragen

Wat is Goed Geregeld?

“Goed Geregeld” is een landelijke kwaliteitsonderscheiding van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV). Deze certificering geeft aan dat uw vrijwilligersbeleid op orde is. Om voor de onderscheiding in aanmerking te komen, toont u aan dat uw organisatie voldoet aan de kwaliteitscriteria van de vereniging NOV.

Hoe kan ik me certificeren voor Goed Geregeld?

Via deze link komt u op de website van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).  Hier staat uitgebreid wat u moet doen om in aanmerking te komen voor het keurmerk.

agenda

Workshop Effectief communiceren

In deze workshop van twee uur krijg je praktische handvatten om effectiever te communiceren